Kaçak Iskelelerin Yikimina Baslandi

Mugla’nin Milas ilçesi Meselik Mahallesi Kuyucak Mevkiinde kaçak olarak yapilan ve özel tekneler tarafindan kullanilan yaklasik 10 iskeleye yönelik yikim çalismasi baslatildi.

Kaçak Iskelelerin Yikimina Baslandi
Mugla’nin Milas ilçesinde kaçak oldugu tespit edilen iskelelerin yikimina baslanildi. Ilçeye bagli Meselik Mahallesi Kuyucak Mevkiinde yer alan ve Güllük Liman Baskanligi’na sik sik vatandaslar tarafindan sikayet edilen iskeleler Sahil Güvenlik, Jandarma, Güllük Liman Baskanligi ekiplerinin gözetiminde Milas Belediyesi ekipleri tarafindan yikildi.

Biri balikçi teknesi olmak üzere yaklasik 20 özel tekne tarafindan yasal olmadigi halde kullanildigi tespit edilen iskelelerin yikimi öncesinde tekne sahiplerinin de bilgilendirildigi ögrenildi. Gezi tekneleri tarafindan Izinsiz bir sekilde sik sik kullanildigi ve yolcu alip biraktigi tespit edilen iskelelerin güvenlik açisindan da riskli oldugu, ayrica atik alma ünitelerinin de bulunamadigi tespit edildi.

Güllük Liman Baskanligi’na gelen sikayetler üzerine, bölgedeki iskelelerin mevcut durumunun Milas Belediyesi’ne aktarildigi, önümüzdeki günlerde ise yine farkli noktalarda bulunan kaçak iskelelerin yikiminin yapilacagi ögrenildi.

Yapilan çalismadan memnun oldugunu ifade eden vatandaslar, usulsüz veya yanlis yapilan her türlü çalismayi yetkililere bildirdiklerini yetkililerin de geregini yaptigini belirttiler.
Kaynak: İHA