Gelecek Partisi Genel Baskani Davutoglu'ndan 'Ittifak' Açiklamasi Açiklamasi

'Seçim sathi mailine geldigimizde, tek basina iktidar olmanin bütün gereklerini yaparak seçime girecegiz. Seçim sartlari yeni bir durum gerektirirse, onu o zaman düsünürüz ama su veya bu partiye, ittifaka eklemlenmek için gelmedik biz'

Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, "Seçim sathi mailine geldigimizde, tek basina iktidar olmanin bütün gereklerini yaparak seçime girecegiz. Seçim sartlari yeni bir durum gerektirirse, onu o zaman düsünürüz ama su veya bu partiye, ittifaka eklemlenmek için gelmedik biz." dedi.

Davutoglu, partisinin il baskanligi binasinin açilis törenine katilmak üzere Çorum'a geldi.

Inönü Caddesi'ndeki il baskanligi binasinin açilisini gerçeklestiren Davutoglu, ardindan esi Sare Davutoglu ile birlikte esnaf ziyareti yapti.

Ziyaretlerde esnaf ve vatandaslarla sohbet eden Davutoglu, kentin gündemi hakkinda bilgi aldi.

Kentteki bir dügün salonunda partililerle ögle yemeginde bir araya gelen Davutoglu, ardindan Çorum Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Çetin Basaranhincal ile Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Baskani Recep Gür'ü ziyaret etti.

Davutoglu, kentteki bir konakta düzenledigi basin toplantisinda, bir gazetecinin seçimlerde hangi ittifakta yer alacaklari konusundaki sorusuna, su yaniti verdi:

"Varsayimlar üzerine siyaset yapilmaz. Biz kendi dogrularimizi söyleyecegiz. Halka anlatacagiz, tekrar tekrar anlatacagiz. Yeni bir partiyiz, örgütlenecegiz. Seçim sathi mailine geldigimizde, tek basina iktidar olmanin bütün gereklerini yaparak seçime girecegiz. Seçim sartlari yeni bir durum gerektirirse, onu o zaman düsünürüz ama su veya bu partiye, ittifaka eklemlenmek için gelmedik biz. Herhangi bir makama bir kisiyi getirmek için de gelmedik. Ben de dahil. Yoksa o makami birakmazdim ben. Önce halkin sözcüsü olacagiz, o halki örgütleyecegiz, teskilatlarimizi güçlendirecegiz."

Türkiye'de seçim ittifaklarinin Cumhurbaskanligi hükümet sistemi ile birlikte gündeme geldigini, o dönemde Gelecek Partisinin henüz kurulmadigini anlatan Davutoglu, söyle devam etti:

"2 sene önce Gelecek Partisi yoktu, simdi önemli bir siyasi aktör olarak var. Söyledigimiz her sey Türk siyasetini etkiliyor. Bilin ki bir müddet sonra anketçiler görmek istemese bile Türkiye'nin en önemli, güç belirleyici aktörü olarak Gelecek Partisi olacak. Ondan sonra 'Hangi ittifakta yer alacaksiniz?' sorusu sorulmayacak. 'Türkiye'yi nasil yöneteceksiniz?' sorusu sorulacak. Sorulmasi gereken soru bu. Biz bu esas soruyla ilgileniyoruz. Bunu hep beraber yapacagiz. Bunu AK Parti ile MHP'ye oy veren vatandaslarimizla birlikte yapacagiz. Onlara karsi degil, onlarla birlikte yapacagiz."

Toplantiya Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Rumi Bekiroglu, Il Baskani Baris Coskunsu ile partililer katildi.
Kaynak: AA