Dalaman Mopak'in Kapatilmasinda Yürütmeye Durdurma Karari

Mugla Dalaman’da faaliyet gösteren Mopak Kagit Fabrikasi için Çevre ve Sehircilik Bakanligi kapatma karari vermis ve fabrika mühürlenmisti. Fabrika’nin basvurusunu degerlendiren mahkemenin, yürütmeyi durdurma karari verdigi ögrenildi.

Dalaman Mopak'in Kapatilmasinda Yürütmeye Durdurma Karari
Cuma günü baslayan ve bir türlü söndürülemeyen yangin nedeniyle Dalaman ve Ortaca ilçelerinde hayati kabusa çeviren Dalaman Mopak Kagit Fabrikas i’na Çevre ve Sehircilik Bakanligi’nin karari ile çikan yangin ve incelemeler sonucu ÇED raporunun süresiz iptali ve ruhsat iptali ile para cezasi uygulanmis ve fabrika hakkinda suç duyurusunda bulunulmustu.

Fabrika yönetiminin basvurusu üzerine, Çevre ve Sehircilik Müdürlügü’nün isyeri kapatma kararina karsi “Yürütmeyi durdurma” karari çiktigi belirtildi. Fabrika yönetimi tarafindan verilen bilgide kararin yarindan itibaren uygulanacagi ancak fabrika içinde üretim yapilmayacagi 15 gün içerisinde yangin yollarinin açilmasi, yanginda sorun teskil eden yerlerin temizlenmesi, ayrica atik biriktirme bölgelerinin standartlara uygun hale getirilmesi sarti getirildigi belirtildi.

Sirkete taninan 15 günlük sürede ayrica, halihazir itfaiye, is makinasi ve benzeri unsurlarin yanginin tamamen bertaraf edilmesi çalismalari kapsaminda çalismasi için fabrika personellerinden operatörlerin, ustalarin görevlendirilmesi ve bunlara yapilacak teknik islerin anlatilmasi için söz konusu personelin fabrikaya alindigi belirtildi.

Bu arada yürütmeyi durdurma karari kapsaminda Mopak isçilerinin temizlik çalismalarina katilacagi ögrenildi. Fabrikanin su an hiçbir isçinin is akdine son verilmedigi gibi isçilere birer maas ikramiyenin hesaplarina yatirildigi ögrenildi. Mopak fabrikasina uygulanan para cezasi ile ilgili sürece dair ise bir açiklama yapilmadi.

Çevre ve Sehircilik Il Müdürü Ömür Özdil karari duydugunu ancak su an için kendilerine herhangi bir teblig yapilmadigini belirterek, “2. Idare Mahkemesi’nden bir karar almislar. Mahkemeden Mugla Büyüksehir’in mühürleme islemine karsin yürütmeyi durdurma karari alinmis. Ancak bize konu hakkinda henüz bir teblig gelmedi” dedi.

Kaynak: İHA