Bitlis'te Asilama Oranini Arttirmak Için Seferberlik Baslatildi

Bitlis genelinde düsük olan asilama oraninin arttirilmasi için saglik ekipleri tarafindan seferberlik baslatildi.

Bitlis'te Asilama Oranini Arttirmak Için Seferberlik Baslatildi
Il ve ilçe saglik müdürlükleri ile hastaneler tarafindan baslatilan asi kampanyalari kapsaminda belirli noktalara vatandaslarin asi olmalari için randevusuz asi noktalari olusturuldu. Gerek AVM’lerde gerek çarsi merkezlerinde gerekse Tatvan sahilinde olusturulan asi noktalarinda görevlendirilen doktor ve saglik personeli, vatandaslara asi olmalari için tavsiyelerde bulunuyor. Bitlis Il Saglik Müdürlügü koordinesinde, Tatvan Ilçe Saglik Müdürlügü tarafindan kent genelinde belirlenen noktalarda 14 korona virüs asi birimi olusturuldu.

Asi seferberliginin randevulu ve randevusuz sekilde yürütüldügünü belirten Tatvan Ilçe Saglik Müdürlügü Asi Birimi Görevlisi Dr. Firat Yildirim, “Tatvan Devlet Hastanesi ile toplum sagligi merkezimizde yürütülen asi kampanyasi ayni zamanda ilçemiz genelindeki aile saglik merkezlerinde de devam ediyor. Buna ek olarak çarsi merkezindeki alisveris merkezinde ve Tatvan sahilinde asi uygulama stantlari kurmus bulunmaktayiz. Mobil asi aracimiz da köylerde hizmet veriyor. Gördügünüz gibi su an Tatvan sahilindeyiz ve asi çalismasi yürütüyoruz ama maalesef hedefledigimiz rakamlara ulasamadik. Vatandaslarimizin bu konuda duyarli olmalarini istiyoruz. Biz tüm vatandaslarimiza ulasmaya ve onlari asilama konusunda bilgilendirmeye çalisiyoruz. Bazilarinda ön yargi var, endise var. Biz de bir nebze olsun bu endiselerini gidermek için ekip arkadaslarimizla beraber çalismalar yürütüyoruz. Asi hayatin olmazsa olmazidir. Hastaliklardan korunamiyorsak, asiyla kendimizi koruyabiliriz, çevremizi koruyabiliriz, ailemizi koruyabiliriz. Korona virüs salginindan da maske, sosyal mesafe, hijyen kurallari çerçevesinde ve asilamayla kurtulabiliriz” dedi.

Tatvan Ilçe Saglik Müdürlügü Bulasici Hastaliklar Birimi Sorumlusu Seyithan Arici ise “Ilçemiz genelinde kurulmus olan asi noktalarinda vatandaslarimiz diledigi gibi asi olabilirler. Vatandaslarimiz ilçe saglik müdürlügümüzde ve hastane ile aile sagligi merkezlerinde randevu veya randevusuz olarak asilarini yaptirabilir. Ayrica asi stantlarimizda ve köylerde hizmet veren mobil asi aracinda randevusuz olarak asilarini yapabilirler” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA