Arnavutluk Meclisi'nden Türk IHA'lari Için 8.2 Milyon Euroluk Bütçeye Onay

Arnavutluk Meclisi, Türkiye’den Insansiz Hava Araçlari alimi için kullanilacak 8.2 milyon euroluk ek bütçeyi onayladi.

Arnavutluk’un Türkiye’den Silahli Insansiz Hava Araçlari almak için kullancagi ek bütçe meclis onayindan geçti. Arnavutluk Meclisi, 2021 Devlet Bütçesi’nde yapilacak degisikliklere iliskin öneriyi kabul ederek, Türk Insansiz Hava Araçlari için 8.2 milyon euroluk ek bütçeye onay verdi. Meclisin onayina ragmen IHA alimi anlasmasi ile ilgili herhangi bir detay verilmezken, salginla mücadelede kullanilacak ek bütçenin de onaylandigi bildirildi.



Rama: “Türkiye’den alinacak IHA’lar sivil amaçli kullanilacak”

Arnavutluk Basbakani Edi Rama dün konu hakkinda Arnavut medyasina konusmustu. Türkiye’den alinacak IHA’lari sivil amaçli kullanacaklarini belirten Rama, agirlikli olarak orman, arazi, sahil ve trafik kontrollerinde bu modern teknoloji sayesinde daha etkin olacaklarini söylemisti.

Arnavutluk Hükümeti, 22 Haziran’da 2021 yili için ek bütçe önerisini meclise göndermisti. Ek bütçenin Türkiye’den IHA alimi için Arnavutluk Savunma Bakanligi’na saglanacagi açiklanmisti. Ek bütçe talebi 23 Haziran’da resmi gazetede yayinlanmisti.

Haziran’daki Türkiye ziyaretinde ilk sinyal verilmisti

Arnavutluk Basbakani Rama ve beraberindeki bakanlar, 2-3 Haziran tarihlerinde Türkiye’ye ziyaret gerçeklestirmisti. Rama ve bakanlarinin, ziyaret kapsaminda Baykar Milli S/IHA Arge ve Üretim Tesisleri’ne gitmesi ile Arnavutluk’un Türkiye’den IHA alimi için ilk sinyal verilmisti.

Öte yandan Arnavutluk, geçtigimiz yil da Türk savunma firmasi Ulusal Savas Teknolojileri Savunma Sistemleri A.S.’den anti-drone sistemi satin almisti.
Kaynak: İHA