Osmaniye OSB 7 Sirketle ISO 500'De

OSB üyesi Tosçelik Profil ve Sac, Yücel Boru ve Profil Endüstrisi, Bastug Metalurji, Tosyali Toyo Çelik, Koç Metalurji, Tosyali Filmasin ve Insaat Demir ile Beyteks Tekstil, ISO'nun 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kurulusu 2020 Arastirmasi'nda yer almayi basardi.

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi, Istanbul Sanayi Odasinin (ISO) hazirladigi "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kurulusu 2020 Arastirmasi"nda 7 üye sirketiyle yer aldi.

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nden yapilan açiklamaya göre, 130 tesisi ve 11 bin çalisaniyla büyümeye ve gelismeye devam eden OSB, söz konusu arastirmada 7 üye sirketiyle yer almayi basardi.

Tosçelik Profil ve Sac 16'nci, Yücel Boru ve Profil Endüstrisi 40'inci, Bastug Metalurji 47'nci, Tosyali Toyo Çelik 64'üncü, Koç Metalurji 106'nci, Tosyali Filmasin ve Insaat Demir 111'inci, Beyteks Tekstil ise 246'nci sirada yer aldi.

Geçen yil ihracati 1 milyar dolara yaklasan, en fazla elektrik tüketilen ikinci, en fazla dogal gaz tüketimi gerçeklesen 5'inci sanayi bölgesi olan Osmaniye OSB, agir sanayi kaynakli büyümesiyle son yillarda öne çikti.

Özellikle 2000'lerin basinda Tosyali Holding'in Tosçelik Profil Sac Endüstrisi AS firmasiyla bölgede yaptigi yatirim, Osmaniye'de demir çelik ve metal sektörü yatirimlarinin yogunlasmasinin da önünü açti.

- 9 milyon dolarlik günes enerjisi yatirimi

Türkiye'deki ilk 20 organize sanayi bölgesi arasinda yer alan Osmaniye OSB, faaliyetlerine 700 hektar kurulu alan üzerinde devam ediyor. OSB, bir AB projesi olan is gelistirme merkezi, 1.500 metrekare kapali alan üzerine kurulu teknoloji gelistirme merkezi, liman baglanti yolu ve uygulamaya geçirilmesi planlanan demir yolu projesiyle bölgesel güç olma yolunda ilerliyor.

Osmaniye OSB, yenilikçi uygulamalariyla da dikkati çekiyor. Organize sanayi bölgesinin 9 milyon dolar yatirimla gerçeklestirdigi basarili projelerden biri olan 7,5 megavatlik günes enerji santrali, yüzde 100'ü kredilendirilerek hayata geçirilmis durumda. 4 yildir faaliyette olan proje, alinan krediyi kendi kendine ödeyebilirken ürettigi enerjiyle OSB'ye de kaynak olusturuyor.

Osmaniye OSB'nin hayata geçirecegi Muz Serasi Projesi sayesinde de Türkiye'de ilk defa bir organize sanayi bölgesinin içinde tarim yatirimi gerçeklestirilmis olacak.
Kaynak: AA