Köy Okulu Ögrencileri Avrupa Ülkelerine Adilcevaz Cevizini Tanitti

Bitlis’in Adilcevaz ilçesindeki Bahçedere Köyü Ortaokulu ögrencileri, eTwinning projesi sayesinde Türkiye’nin yani sira Ispanya, Portekiz, Italya, Bosna Hersek ve Azerbaycan’dan katilan proje ortaklarina Adilcevaz cevizini tanitti.

Köy Okulu Ögrencileri Avrupa Ülkelerine Adilcevaz Cevizini Tanitti
Bilgi ve Iletisim Teknolojileri (BIT) kullanimiyla okullara araç ve hizmet destegi saglayarak Avrupa’daki okullar arasi isbirligini tesvik eden eTwinning projesinde yer alan Bahçedere Köyü Ortaokulu, ‘Bir tohum Bin Nefes’ projesiyle çalismalar yürütüyor. Türkiye’den 10, Ispanya’dan 2, Portekiz’den 1, Italya’dan 1, Bosna Hersek’ten 1, Azerbaycan’dan 1 olmak üzere 16 ögretmen ve 127 ögrencinin katildigi proje kapsaminda ilçenin dünyaca ünlü cevizinin tanitimi yapildi.

Bahçedere Köyü Ortaokulu Fen Bilimleri Ögretmeni Asiye Özkütük, hazirlanan proje kapsaminda Adilcevaz cevizinin tanitimini yaptiklarini ifade ederek, “Ögrencilerimiz proje kapsaminda web2 araçlariyla tanismis, ögretici ve eglenceli aktivitelerle web2 araçlarini aktif olarak kullanmistir. Diger sehirler ve ülkeler ile yapilan webinarlarda ve sohbet odalarinda proje arkadaslariyla tanismanin mutlugunu yasayip, proje ortaklariyla yaptiklari webinarlarda Ingilizce konusma ve kendilerini ifade etme firsati buldular. Ayrica daha önce hiç görmedikleri çay, defne, cennet hurmasi, sevgi çiçegi bamya tohumlarini gördüler ve bu tohumlarin nasil yetistirildigine dair diger proje üyeleri tarafindan bilgilendirilip bu tohumlari ektiler. Ayni zamanda ögrencilerimizle birlikte ülkemizin yani sira Ispanya, Portekiz, Italya, Bosna Hersek ve Azerbaycan’dan katilan proje ortaklarina Adilcevaz cevizini tanittik. Bir Tohum Bin Nefes projesi, tohum temasinda gerçeklestirilmis uluslararasi katilimli bir eTwinning projesidir. Projede farkli ülkelerden 4 adet isitme engelliler okulu da yer almaktadir. Proje amaci; isitme engelli bireyler ile isbirligi yapan ögrencilerimizin yöresel bitkileri tanimalari ve sürdürülebilir kalkinmanin önemini fark etmelerini saglamaktir. Ayrica ögrencilerin becerilerini kazanmalari ve üst düzey düsünme becerilerini kullanabilmeleri desteklenmistir. Her ay aktif ögrenmeyi temel alan, proje temasina uygun, teknoloji tabanli etkinlikler kullanilarak ögrencilerin dijital okuryazarligi gelistirilmistir” dedi.

Kaynak: İHA