Istanbul'da Müsilaj Temizleme Çalismalari Devam Ediyor

Istanbul'da, Marmara Denizi'nde ortaya çikan müsilaj (deniz salyasi) sorununu çözmek için baslatilan "müsilaj temizligi seferberligi" kapsaminda çalismalar sürüyor.

Caddebostan sahilinde dün "Marmara hepimizin" sloganiyla baslatilan çalismalar aksam ve gece saatlerinde de devam etti.

Sabah saatlerinde Çevre ve Sehircilik Bakanligi ekipleriyle Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) ekipleri tarafindan Kadiköy'de Caddebostan Sahili ve Kurbagalidere ile Pendik, Tuzla, Maltepe, Kartal ve Yenikapi'da es zamanli çalisma baslatildi.

Caddebostan Sahili'nde IBB ekipleri dubalarla bir alanda toplanan deniz salyalarini süzgeçlere doldurarak atik torbalarina koydu.

Çevre ve Sehircilik Bakanligi ekipleri ise gece saatleri boyunca müsilajlari depolama tanklarina doldururken, bariyerlerle deniz salyali alani iyice daraltan ekiplerin çalismalari sürüyor.

Bakanliga ait ve bakanligin yetkilendirdigi kuruluslarca getirilen tekneler, deniz süpürgeleri ve botlarin çalismalari da açik denizde devam ederken, IBB'ye ait bazi tekneler Caddebostan Sahili'nde dip temizleme çalismasi yapiyor.

Bölge sakinlerinden sörf hocasi Serhan Balci, çalismalarin oldukça hizli gittigini belirterek, söyle konustu:

"Hem yüzey üstü hem yüzey altinda bakanligin ve belediyenin araçlari çalisiyor. Zannediyorum yüzey olarak bir hafta içerisinde görsel olarak Istanbul'da özellikle Anadolu Yakasi'nin büyük bir kisminin temizlenmis olacagini düsünüyorum. Ama ileri aritma, biyolojik aritma gibi seylerin de kuvvetlendirilmesiyle önümüzdeki yillarda daha temiz bir Marmara Denizi'ne kavusacagimizi düsünüyorum. Sürekli denizin üzerinde biri olarak ben bunu bekliyorum."

Kaynak: AA