Inebolu Seref Ve Kahramanlik Günü Kutlandi

Kastamonu’nun Inebolu ilçesinde 9 Haziran Seref ve Kahramanlik Günü’nün 100. yildönümü nedeniyle kutlama töreni düzenlendi.

Inebolu Seref Ve Kahramanlik Günü Kutlandi
Inebolu Türk Ocagi Binasi önünde düzenlenen kutlamalara Kastamonu Valisi Avni Çakir, Inebolu Kaymakami Selçuk Yosunkaya, belediye baskanlari, kurum amirleri ve vatandaslar katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsinin okunmasiyla baslayan programda Inebolu Heyamola Halk Oyunlari ekibi gösterisini sundu. Ardindan “Heyemola Çilgin Inebolulular” isimli belgesel izlendi. Törende söz alan ve Inebolu’nun önemini tüm Türkiye’ye bir kez daha göstereceklerini söyleyen Vali Avni Çakir, “9 Haziran Inebolu’nun seref ve kahramanlik günüdür. Önceki gün Sayin Bakanimiz Dr. Muharrem Kasapoglu’nun da katilimiyla büyük görkemli bir törenle Atatürk ve Istiklal yolu Yürüyüsünün baslangicini verdik. Gösterilen ilgi yarinlara olan ümidimizi arttirdi. Ilerleyen yillarda daha da büyük kitlelerle bu organizasyonlara devam edecegiz. Bu sayede Inebolu ilçemizin önemini tüm Türkiye’ye bir kez daha gösterecegiz. Milli Mücadele döneminde Inebolu ilçemiz lojistik anlamda en önemli ilçelerimizden bir tanesidir. Bunu herkes biliyor. Milli Mücadele anisina 95 kilometre yürüyüs gerçeklestiriyoruz ama bizim bu yürüyüsü Çanakkale ve Izmir’e kadar uzatmamiz gerekiyor. Buradaki bayragimi Çanakkale’deki, Izmir’deki, Ankara’daki ve Afyon’daki kardeslerimize ulastirmamiz gerekiyor. Burada is sevgili baskanlarimiza düsüyor” dedi.

“Destansi kahramanliklar tüm gençlere aktarilacak”

Inebolu Kaymakami Selçuk Yosunkaya ise, “Bundan önce kutlamalar biraz daha yerel nitelikte gerçeklestiriliyordu. Yapilan girisimler sonucunda etkinlikler Gençlik ve Spor Bakanligi himayelerinde gerçeklestirilecek. Bu sayede burada gerçeklesen destansi kahramanliklar tüm gençlere aktarilacak. Bu mücadelede yer alan basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari basta olmak üzere tüm sehitlerimizi saygi ve sükranla aniyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA