Enerjisa, Saha Ekiplerinin Insan Hikayelerini Anlatan Belgesel Çekti

Enerjisa Dagitim Sirketleri Baskent EDAS, Ayedas ve Toroslar EDAS’in saha ekiplerinin yasadigi gerçek olaylarla hazirlanan “Gücümüz Insan” belgeseli yayinlandi.

Enerjisa, Saha Ekiplerinin Insan Hikayelerini Anlatan Belgesel Çekti


Türkiye’de 21 milyonu askin insana elektrik dagitim hizmeti saglayan Baskent EDAS, Ayedas ve Toroslar EDAS tarafindan, hizmet verilen illerdeki saha ekiplerinin yasadigi gerçek olaylar, “Gücümüz Insan” belgeselinde olaylari yasayan saha çalisanlari tarafindan anlatildi ve tekrar canlandirildi.

Verilen bilgiye göre, Kastamonu’dan Adana’ya Istanbul’dan Ankara’ya kadar elektrik dagitiminda ariza-onarim-bakim, sayaç okuma, yatirim gibi farkli faaliyetler yürüten ekiplerin, bu faaliyetleri sirasinda baslarindan geçen insan hikâyeleri, “Gücümüz Insan” belgeselinde izleyicilerle bulusuyor.

Her gün binlerce müsterinin kaliteli ve sürdürülebilir elektrik hizmeti almasi için çalisan elektrik dagitim saha ekiplerinin, gözüyle izleme ve degerlendirme firsati veren belgeselde ekiplerin sayisiz anilarindan sadece 14 ildeki 14 hikâyesi bölümler halinde yayinlanacak.

Belgeselde ekipler bazen elektrik kesintisi yasanan bir bölgede elektrikli cihaza bagli yasamini sürdüren bir çocuga jeneratör götürmek için zamanla yarisirken, bazen de bir saha çalisani ilk yardim bilgisi ve egitimiyle agaçtan düsen bir insanin hayatini kurtariyor.

Bazen karli daglarda, acil saglik ekiplerinin ulasamadigi yerlere kar araçlariyla ulasan saha ekipleri, üzerine kaynar su dökülen bir çocugu saglik ekipleriyle bulustururken, bazen de Istanbul’da adalara deniz altindan enerji tasiyan bir elektrik kablosu dalgiçlarla onariliyor.

Belgesel bölümlerinin Enerjisa’nin sosyal medya kanalinda yayinlanacagi bildirildi
Kaynak: İHA