Düzce'ye 6 Milyonluk Tibbi Atik Yatirimi

Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, Subat ayinda yapimina baslanan ve 2,5 ayda tamamlanan Tibbi Atik ve Sterilizasyon Tesisinde incelemelerde bulundu. Baskan Özlü, saatte bin kilogram atik islenecek olan 6 Milyon TL’lik yatirimin Düzce ve bölgeye hayirli olmasini diledi.

Düzce'ye 6 Milyonluk Tibbi Atik Yatirimi
Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü’nün ‘Temiz Sehir Düzce’ sloganiyla baslattigi çalismalar dogrultusunda kentin havasindan suyuna, alt yapisindan üstyapisina kadar bir çok vizyon projeyi hayata geçirmeye devam ediyor.

Baskan Özlü’nün talimatlari dogrultusunda geçtigimiz Subat ayi içerisinde yapimina baslanan ve Tibbi Atiklar Yönetmeligi kapsaminda hastane ve saglik kuruluslari basta olmak üzere tibbi malzeme kullanimi gerçeklesen tüm kurum ve kuruluslardan toplanan tibbi atiklarin steril hale getirilecegi tesis saatte bin kilogram atik isleme kapasitesiyle geçtigimiz ay faaliyetlerine baslamisti.

Açik ihale ile 20 yillik isletme hakki verildi

Çamköy mevkiinde bulunan alana konuslandirilan tesisi ziyaret eden Baskan Dr. Faruk Özlü, “Düzce’de yillardir süregelen çöp sorununu Kati Atik Ayristirma, Isleme ve Enerji Üretim Tesisini kurarak ortadan kaldirmistik. Bu yilin Subat ayinda basladigimiz Tabbi Atik Sterilizasyon Tesisini tamamlayarak faaliyete geçirdik. Bu tesisi Düzce’deki tibbi atiklarin islenmesi tesisidir. Tesis kurulmadan önce tibbi atiklarimiz Sakarya’ya gönderiliyordu. Bu tesis ile birlikte artik Düzce’nin baska bir ile tibbi atik göndermesine gerek kalmadi. Tesisin toplam maliyeti yaklasik 6 milyon TL’dir. 20 yillik bir isletme hakki verdik. Açik bir ihaleydi, bu ihale sonucunda en iyi teklifi veren firma yüzde 22’lik kar payini Düzce Belediyesi’ne verecek. Düzce’mize hayirli olsun” dedi.

Kaynak: İHA