29 Mayis Bornova Koleji'nden Matematik Ve Biyolojide Uluslararasi Basari

Türkiye Diyanet Vakfi 29 Mayis Bornova Koleji ögrencileri, matematik ve biyoloji alanlarinda uluslararasi basari yakalayarak 24 madalya kazandi.

29 Mayis Bornova Koleji'nden Matematik Ve Biyolojide Uluslararasi Basari
Türkiye Diyanet Vakfi 29 Mayis Bornova Koleji ögrencileri, bu yil 17.’si düzenlenen Uluslararasi Bilim Temelleri Bilgi Yarismasi’nda (URFODU) matematik ve biyoloji alanlarinda 24 madalya kazandi. 29 Mayis Bornova Koleji Kampüs Müdürü Güven Gülkaya, 28 yillik egitim hayatina sayisiz basarilar sigdiran Bornova Koleji’nin Covid-19 salginina ragmen düzenlenen her uluslararasi yarismaya katildigini ve bu yarismalardan derecelerle ayrildigini söyledi.

Online kamerali hassas ETV sistemi üzerinden gerçeklestirilen uluslararasi sinavin final etabinda ortaokul düzeyinde 24 ögrenciyle derece elde ettiklerini ifade eden Gülkaya, “Matematik kategorisinde danisman ögretmen Rabia Özlü rehberliginde 7. sinif ögrencilerinden Su Erikçi 100 puanla, Ada Günver 95 puanla, Hakan Tural 92 puanla birincilik diplomasi ve altin madalya, Ural Arda Güler, Kuzey Keskin, Can Polat, Serdar Ege Uluçay ve Ece Yasan ikincilik diplomasi, Cevdet Kasikçi üçüncülük diplomasi almaya hak kazandi. Biyoloji kategorisinde ise danisman ögretmen Ebru Önal rehberliginde 8. siniflardan 3 ögrenci ikincilik, 12 ögrenci üçüncülük diplomasi alarak önemli bir basariya imza attilar” dedi.

Ulusal ve uluslararasi yarismalari ögrencilerin kendilerini ölçme degerlendirebilmeleri açisindan çok önemsediklerini dile getiren Gülkaya, buralarda alinan sonuçlarin ögrencilerin gelecek planlamasi ve hayatini sekillendirmesine çok büyük katki sagladigini vurguladi. Basariya ulasan ögrencinin bunu sürekli hale getirmek için daha çok gayret gösterdigini, basarisiz olanlarin ise nerede hata yaptigini görerek bu hatalarini tekrarlamamak için çalistigini belirten Gülkaya, söyle devam etti:

“Bu vesileyle daha planli ve gelecege umutla bakabilen bireyler olarak yetismelerine yardimci oluyoruz. Egitime verdigimiz önemin meyvelerini ögrencilerimizin elde ettigi derecelerle aliyoruz. Uluslararasi elde edilen her derece hem ülkemiz hem de ögrencilerimiz adina mutluluk verici bir gelisme. Insallah bundan sonraki dönemlerde de uluslararasi yarismalari takip edip derece alarak ülkemizi en iyi sekilde temsil edecegiz.”
Kaynak: İHA