Tokat'ta 60 Bin Tüplü Asma Fidani Dagitildi

Tokat’ta, 60 bin adet tüplü asma fidani üreticilere düzenlenen törenle dagitildi.

Tokat'ta 60 Bin Tüplü Asma Fidani Dagitildi
Tokat Valiligi ve Tokat Gaziosmanpasa Üniversitesi (TOGÜ) tarafindan ’tüplü asma fidani dagitimi’ Tarimsal Uygulama ve Arastirma Merkezi Uygulama Alani’nda yapildi. Törende konusma yapan TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Sahin asma bag yapragini yani sira 1 milyon sebze fidesinin üreticilerle bulusturuldugunu ifade etti.

Rektör Sahin, Tokat’ta ana ari üretiminin gelistirilmesi, patates tariminin gelistirilmesi, yavru alabalik yetistiriciligi için altyapi olanaklarinin iyilestirilmesi gibi projelerin pandemiye ragmen basarili bir sekilde yürütüldügünü kaydetti.

Vali Dr. Ozan Balci ise konusmasinda Tokat’ta 2 yil içerisinde 2 bin 800 dönüm asma bahçesi dikildigini belirterek, “Bu sene 3 bin dönüm daha dikecegiz. Bunlari Tarim Bakanliginin kaynaklari, Il Özel Idaresi kaynaklari, yerel kaynaklar ve diger kaynaklari birlestirerek yapiyoruz” diye konustu.

Konusmalarin ardindan üreticilere protokol tarafindan tüplü asma fidanlari dagitildi. Program sonrasi Vali Balci, Rektör Sahin ile birlikte Ziraat Fakültesi Tarimsal Uygulama ve Arastirma Merkezi’nde narince üzüm islah seralari ile bagcilik çalismalarinin yapildigi serayi gezdi.
Kaynak: İHA