Santaj Çetesinin Üyeleri Adliyeye Sevk Edildi

Denizli’de aralarinda is adamlarinin da bulundugu 50’den fazla kisinin uygunsuz görüntülerini çekerek, kafede yapilan sok operasyonla yakalanan çetenin üyeleri adliyeye sevk edildi. Adliyeye çikarildigi sirada gazetecilere küfür eden süpheli, “Adam mi öldürdük? Çekin” diyerek piskin tavirlar sergiledi.

Santaj Çetesinin Üyeleri Adliyeye Sevk Edildi


Edinilen bilgiye göre; Honaz ve Pamukkale ilçelerinde sosyal medya siteleri üzerinden tanistiklari aralarinda is adamlarinin da bulundugu kisilerle irtibata geçerek, bir süre görüstükten sonra güvenlerini kazanip bulustuklari yerlere daha önceden gizli düzenek kurarak uygunsuz görüntüleri kayit altina aldiklari, kayit altina aldiklari bu görüntüleri müstekilerin ailelerine göstermekle ve sanal ortamda yayinlamakla tehdit ettikleri, görüntüleri silme veya geri verme karsiliginda yüklü miktarda para istedikleri belirlenen santaj çetesinin çökertilmesi için jandarma tarafindan dügmeye basildi. Denizli Il Jandarma Komutanligina bagli Honaz ve Pamukkale Ilçe Jandarma Komutanliklari ile jandarmanin dedektifleri olan Jandarma Suç Arastirma Timi (JASAT) tarafindan baslatilan genis çapli arastirmada santaj ve tehdit olayini gerçeklestiren 2 süpheli tespit edilerek, fiziki ve teknik takip baslatildi. Tespit edilen süphelilerin ellerinde bulunan görüntüler karsiliginda magdur bir isadami ile bulusma saglayacaklari ve elinde bulunan görüntüleri vererek karsiliginda para alacaklari bilgisinin alinmasi üzerine, bulusma noktasi olarak belirlenen kafeye sok baskin yapildi. Elindeki görüntüleri göstererek isadamiyla pazarlik yapmakta olan süpheliler, uygunsuz görüntüleri bulundurduklari dijital materyallerle birlikte JASAT timlerince suçüstü yakalandi.

“Adam mi öldürdük? Çekin”

Yakalanan süpheliler arindan ifadeleri alinmak üzere karakola götürüldü. Ifade islemleri tamamlanan süpheliler, "Tehdit, Santaj, Özel Hayatin Gizliligini Ihlal" suçlarindan adliyeye sevk edildi. Adliyeye götürüldügü sirada süphelilerden bir tanesi gazetecilere küfür ederek, “Adam mi öldürdük? Çekin” deyip piskin tavilar sergiledi.
Kaynak: İHA