Rusya'dan 9 Kanada Vatandasina Yaptirim

Rusya Disisleri Bakanligi Sözcüsü Mariya Zaharova, kendilerine yaptirim uygulayan Kanada’ya karsilik olarak 9 Kanadaliyi yaptirim listesine aldiklarini açikladi.

Rusya'dan 9 Kanada Vatandasina Yaptirim
Rus muhalif lider Alexei Navalny’nin cezaevine gönderilmesinden sonra Kanada, Rusya’ya karsi yaptirim karari almis ve 9 Rus vatandasini yaptirim listesine dahil etmisti. Kanada’ya misilleme olarak Rusya Disisleri Bakanligi Sözcüsü Mariya Zaharova’da, Kanadali 9 kisiyi yaptirim listesine dahil ettiklerini duyurarak, “Kanada hükümetinin geçtigimiz 24 Mart tarihinde Alexei Navalny’ye kötü muameleme bahanesiyle yasadisi yaptirimlara karsilik verildi" dedi.

Kanada Adalet Bakani ve Bassavci David Lametti, Kanada Federal Hapishane Teskilati baskani Anne Kelly, Kanada Kraliyet Atli Polisi Komiseri Brenda Lucky, Kanada Bölgeler Arasi Iliskiler Bakani Dominique LeBlanc, Kanada Ulusal Savunma Bakan Yardimcisi Jody Thomas, Kanada Savunma Bakan Yardimcisi Mike Rouleau, Kanada Kraliyet Atli Polisi Komiser Yardimcisi Brian Brennan ve Kanada Ordusu Istihbarat Dairesi Sefi Scott Bishop’un yaptirim listesine alindigi ve süresiz olarak listede kalacagi aktarildi.

Zaharova yaptirim listesine alinanlari açikladiktan sonra Kanada’ya mesaj göndererek, "Rusya, Kanada tarafi hazir oldugunda Kuzey Kutbu ve bölgesel konularda dahil olmak üzere karsilikli saygiya dayali olarak iliskileri gelistirmeye açiktir" dedi.

(Erhan Altiparmak/ IHA)
Kaynak: İHA