Mevsimlik Tarim Isçilerinin Çocuklarinin Kitap Sevinci

Bursa merkezli Avrupa’nin en büyük kitabevi olan BKM KITAP, Bursa’nin Yenisehir ilçesine bagli köylerinde mevsimlik tarim isçisi olarak çalisan ailelerin yüzlerce çocugu için kitap desteginde bulundu. Okul öncesi dönemden ortaögretim seviyesine kadar kitaplarla bulusan çocuklarin mutlulugu gözlerine yansidi.

Mevsimlik Tarim Isçilerinin Çocuklarinin Kitap Sevinci
Genellikle Dogu Anadolu vilâyetlerinden yaz mevsiminde Bursa’ya gelip tarim isçisi olarak çalisan aileler, tarim alanlarina yakin olmasi için kurulan çadir kentlerde yasiyor. Merkeze uzak kalan bu çadirlarda ayni zamanda aileleriyle birlikte gelen yüzlerce çocuk da yasiyor.

Yenisehir Belediyesi nezâretinde hayirsever Muhsin Sasmaz öncülügünde gerçeklestirilen projede çocuklar hem oyuncak, hem de kitaplarla bulustu. BKM KITAP Yönetim Kurulu Baskani Kutbettin Bingölbali, “Bu çocuklar aileleri ile birlikte bir mücadelenin içinde dogup büyüyorlar, yasadiklari yer itibariyle kitaba ulasmalari çok zor. Onlar gelemiyorsa biz gideriz dedik ve simdilik 3 köyde çocuklarimizi kitaplarla bulusturduk. BKM KITAP olarak bizim sloganimiz “Bir Kitapla Mümkün”. Bu çocuklarimizin da bu mücadele sartlarinda kendilerini gelistirecegi, onlara isik tutacagi düsünerek “Bir kitapla mümkün” dedik. Çünkü biliyoruz ki imkân verilirse bu çocuklar da köyden çikip Nobel alabilirler. Nasil ki Aziz Sancar Mardin’in bir köyünden Nobel’e uzanan bir bilim insani olduysa bu çocuklar için de bunu mümkün kilmak bizim elimizde” dedi.

BKM KITAP gelecek dönem projelerinden de bahseden Bingölbali, “BKM Kitap olarak bu projeleri sosyal sorumluluk olarak degil, sosyal zorunluluk olarak görüyoruz. Kurum olarak kendimize belirledigimiz hedef, kitapsiz çocuk kalmasin. Yönetim Kurulu kararimizla projelerimizi kurumsal bir yapi altina alarak Bir Kitapla Mümkün Dernegi çalismalarimiza hiz verdik. Gelecek dönemde edebiyat, is, sanat, spor, sinema sektörlerinin önemli isimlerini “Bir kitapla mümkün” projesi içinde görebileceksiniz.” dedi.

Kaynak: İHA