Istanbul'da Hafriyat Kamyonlarina Denetim

Arnavutköy ve Basaksehir’de sivil trafik polisleri tarafindan hafriyat kamyonlarina yönelik denetim yapildi. Arnavutköy’de bulunan uygulama noktasina giren yabanci uyruklu hafriyat kamyonu sürücüsü hem gereginden fazla yüklü hem de sahte ehliyetli çikinca cezadan kurtulamadi.

Istanbul Emniyetine bagli sivil trafik polisleri kentin çesitli bölgelerinde hafriyat kamyonlari ve sürücülerine yönelik denetimler gerçeklestirdi. Arnavutköy’de yapilan denetimler esnasinda uygulama noktasinda durdurulan yabanci uyruklu bir hafriyat kamyonu soförü polislere önce normal tonajli oldugunu söyledi daha sonrasinda ise sahte ehliyetle kandirmaya çalisti. Ekipler hafriyat kamyonunu önce tartiya sokarak fazla tonajini tespit etti daha sonrasinda ise ehliyetin sahte oldugu tespit edildi. Hafriyat kamyonu polis otoparkina çekildi sürücüsü ve hafriyat sirketine ise cezai islem uygulandi.

Muayenesi olmayan kamyonlarda otoparka çekildi

Denetimler esnasinda muayenesini geciktirmis olan veya yaptirmamis olan sürücülere ise hem cezai islem uygulandi hem de araçlari çekilerek polis otoparkina götürüldü.
Kaynak: İHA