Istanbul Bilgi Üniversitesi 25'Inci Yasini Kutluyor

Istanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. N. Alpaslan Parlakçi: 'Istanbul Bilgi Üniversitesi, 25 yildir ülkemizin bilimsel ve entelektüel hayatinda saygin ve güçlü bir durusu temsil ediyor' 'BILGI, bir ‘kent üniversitesi’ olarak her zaman toplumun farkli kesimlerinin yasamlarina dokundu ve toplumsal fayda saglamayi ilke edinen bir üniversite oldu'

Türkiye'nin ilk vakif üniversitelerinden Istanbul Bilgi Üniversitesi, 25'inci yilini kutluyor.

Istanbul Bilgi Üniversitesi'nden (BILGI) yapilan açiklamaya göre, "okul için degil, yasam için ögrenmeli" mottosuyla 1996 yilinda kurulan BILGI, bu yil egitim hayatindaki 25'inci yilini doldurdu.

Açiklamada görüslerine yer verilen Istanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. N. Alpaslan Parlakçi, BILGI'nin, Türkiye'nin egitim hayatina ve bilgi toplumu olma yolundaki gelisimine özgürlükçü, barisçil ve yenilikçi yaklasimiyla önemli katkilar sundugunu belirterek, sunlari kaydetti:

"Toplumsal sorunlara duyarliligiyla akademi ve egitimin ötesinde de bir etki meydana getirmeyi basaran nadir üniversitelerden biri oldu. BILGI, 25 yildir ülkemizin bilimsel ve entelektüel hayatinda saygin ve güçlü bir durusu temsil ediyor. Kurulusundan bu yana alanlarinda çok degerli akademisyenleri ayni çati altinda bulusturan ve uluslararasi standartlarda nitelikli bir egitim sunan üniversitemiz, Türkiye'nin egitim hayatina ve bilgi toplumu olma yolundaki gelisimine özgürlükçü, barisçil, seffaflik temelli açiklik ve yenilikçilik yaklasimlariyla önemli katkilar sundu."

"Okul için degil, yasam için ögrenmeli" anlayisini 25 yil boyunca bir egitim felsefesi olarak sürdürdüklerini aktaran Parlakçi, "BILGI'nin temel mottosu olan bu anlayistan yola çikarak egitim hayatimiz boyunca ögrenmeyi yalnizca okul ortaminda degil, hayatin içinde kesfederek, deneyimleyerek gerçeklesebilecek bir süreç olarak gördük. Bu dogrultuda her bir ögrencimizin BILGI'de edindigi donanim ve kazandigi degerlerle sorgulayan, toplumsal sorunlara duyarli, özgür ve sorumlu bireyler olarak yetismesi için çalisiyoruz." ifadelerini kullandi.

- "Toplumsal fayda üretmeyi ilke edindik"

BILGI'nin toplumsal sorunlara duyarliligiyla Türkiye'de akademi ve egitimin ötesinde bir etki meydana getirmeyi basaran nadir üniversitelerden oldugunu belirten Parlakçi, sunlari kaydetti:

"BILGI, bir ‘kent üniversitesi’ olarak her zaman toplumun farkli kesimlerinin yasamlarina dokundu ve toplumsal fayda saglamayi ilke edinen bir üniversite oldu. Ilk kampüsümüzün yer aldigi Kustepe’de yürüttügümüz sosyal sorumluluk çalismalariyla baslayan bu süreç BILGI'nin temel bir ilkesi olarak güçlenerek devam etti. Dolapdere'de hukuk bölümü ögrencilerimizin halka sundugu hukuki destek, mimarlik bölümü ögrencilerimizin insa ettikleri anaokullari, göç, insan haklari, sivil toplum, çevre ve sürdürülebilirlik gibi alanlarda sürdürdügümüz çalismalar, entelektüel birikime katki veren üniversite yayinlarimiz, tarihi mirasa sahip çiktigimiz santralistanbul kampüsümüz BILGI'nin toplumsal etkisini gösteren en güzel örneklerden... Her yil ögrenci ve mezunlariyla büyüyen, yenilikçiligiyle toplumsal gelisime katki sunan üniversitemizin bu üzerine titredigi degerleriyle, Türkiye'nin yüksekögretim hayatindaki seçkin konumunu koruyacagina yürekten inaniyorum."

Kaynak: AA