Edirne'de 'Lavanta Tarla Günleri' 11 Haziran'da Baslayacak

Edirne'de bu yil 4'üncüsü düzenlenecek Lavanta Tarla Günleri, lavanta bahçelerinin farkli etkinliklere ev sahipligi yapacak.

Valilik himayesinde Il Kültür ve Turizm Müdürlügü ile Tarimsal Arastirma Enstitüsünün düzenledigi Lavanta Tarla Günleri'nin tanitimi için Enstitüye ait lavanta bahçesinde toplanti düzenlendi.

Toplantida konusan Il Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, kentin "festivaller sehri" olma yolunda emin adimlarla ilerledigini belirtti.

Etkinligin 11-15 Haziran'da düzenlenecegini aktaran Soytürk, "Bu yil 4. Lavanta Tarla Günleri'ni gerçeklestirecegiz. Bugün de lavanta bahçesinde etkinligimizi tüm halkimiza duyuruyoruz. Etkinlikte dolu dolu 4 gün geçirecegiz. Çocuklarla kahkaha atacagiz, spor yapacagiz. Gençlerle sarki söyleyecegiz. Gastronomi etkinlikleri de var. Lavanta serbeti ve lavantali kurabiye yapimi olacak, söylesiler olacak." dedi.

Bu yil etkinligi Kovid-19 tedbirleri kapsaminda maske ve sosyal mesafeye de dikkat ederek düzenleyeceklerini anlatan Soytürk, tüm Edirne halkini etkinlige davet etti.

Edirne Tarimsal Arastirma Enstitüsü Müdürü Adnan Tülek ise Edirne'de lavanta ekim alanlarinin her yil arttigini belirtti.

Öte yandan toplantiya katilan vatandaslar lavanta bahçesinde gezinti yapti. Hatice Erkurt Anaokulu ögrencilerinin farkli kostümler giyerek mor bahçeler arasinda yaptiklari gezinti renkli görüntüler olusturdu.

Kaynak: AA