Bozyazi'da Bilim Fuari Açildi

İçel’in Bozyazi ilçesinde Anadolu Lisesi ve Tekmen Ortaokulunda 4006 TÜBITAK Bilim Fuari açildi. Fuarda, ögrencilerin hazirladigi 47 proje sergileniyor.

Bozyazi'da Bilim Fuari Açildi
Bilim Fuarinin açilisina Bozyazi Ilçe Milli Egitim Müdürü Aziz Gedik, ögretmen, ögrenci ve ögrenci velileri katildi.

Bozyazi Anadolu Lisesi ve Tekmen Ortaokulunda açilan 4006 TÜBITAK Bilim Fuari sergisinde toplam 38 danisman ögretmen ve 104 ögrencinin hazirladigi birbirinden ilginç toplam 47 proje yer aldi.

Ilçe Milli Egitim Müdürü Gedik, ögrencilerin hazirladigi projeleri gezerek tek tek inceledi. Gedik, düzenlenen bilim fuarina katilan ögrenci ve ögretmenleri kutlayarak, emegi geçenlere tesekkür etti. Ögretmen ve ögrencilerin gayretli çalismalari sonucu ortaya çikan projelerin ögrencilerin ufkunu açacagini, yapilan her projenin degerli oldugunu belirten Gedik, "Ögrencilerimizi ilerde ülke yararina olacak buluslarin mimari olarak görüyorum. Her biri ileride bilim adami olarak ülkemizi çagdas uygarlik seviyesine ulastirabilirler. Her çalismanin mutlaka öncesi bulunmaktadir. Bu proje çalismalari, ileride ögrencilerimizin basarili çalismalara atacaklari imzalarin basamagi olacaktir. Ögrencilerimiz ileride ülkemizin geleceginde söz sahibi olacak ve birçok projeyi inaniyorum ki hayata geçirecekler” dedi.

Fuarda ögrenciler, hem eser çikarmanin gururunu yasadi hem de projelerini gelen misafirlere sunarak onlari bilgilendirdi. Ögrencilerin projeleri ve ögretmenlerin performansi ise sergiye katilanlarin begenisini kazandi.
Kaynak: İHA