'Bilgili, Egitimli, Donanimli-Süloglu Ve Sozopol' Projesiyle Süloglu'nda Acil Müdahale Merkezi Kuruldu

Süloglu Belediyesi ve Bulgaristan’in Sopozol Belediyesiyle birlikte hayata geçirilen "Bilgili, Egitimli, Donanimli-Süloglu ve Sozopol" Avrupa Birligi projesinin kapanis toplantisi gerçeklestirildi.

Edirne'deki bir otelde düzenlenen toplantida konusan Süloglu Belediye Baskani Mehmet Ormankiran, iki kent açisindan önemli ve yararli bir projenin yürütüldügünü söyledi.

Ormankiran, projenin 580 bin avroluk bütçeye sahip oldugunu, bu kapsamda iki kente acil müdahale merkezleri kuruldugunu ve dogal afetlere en hizli sekilde müdahale edilmesine yönelik ekipman temini yapilarak egitici çalismalar yapildigini ifade etti.

Projeyle hem insan hayatinin hem de doganin korunmasina yönelik çalismalar yapildigini aktaran Ormankiran, sunlari kaydetti:

"Kovid-19 sürecinin doganin korunmasinin bize ne kadar önemli oldugunu anlatti. Bu anlamda yaptigimiz ortak proje çok faydali ve degerli. Proje kapsaminda olaylara daha hizli müdahale edilmesi için iki yeni araç aldik. Süloglu'daki vatandaslarimizdan 10 kisilik bir gönüllü gurubu kurduk. Ekibin gerekli teçhizat ve ekipmanlari için alim yapildi. Gönüllü ekibimiz Bulgaristan'daki bir egitim faaliyetine katilacak."

Sozopol Belediye Baskani Tihomir Yanakiev ise ana noktasi insan olan projenin iki kente önemli faydasi oldugunu dile getirdi.

Toplantida, AFAD Edirne Il Müdürü Ali Altindal, Edirne Belediyesi Itfaiye Müdürü Erdogan Göbel, Edirne Orman Isletme Müdür Yardimcisi Nebi Yasar ve Bulgaristan'in Burgaz Ili Itfaiye ve Sivil Savunma Müdürü Nikolay Nikolayef, kurumlarinin acil müdahale çalismalariyla ilgili sunum yapti.

Toplantiya, Bulgaristan'in Edirne Baskonsolusu Borislav Dimitrov, Edirne Genç Isadamlari Dernegi Baskani Hakan Inci'yle birlikte Türk ve Bulgar heyetleri katildi.

Kaynak: AA