Baskan Dagtekin, Kanaat Önderi Sönmez'i Ziyaret Etti

AK Parti Adiyaman Il Baskani Mehmet Dagtekin, kanaat önderlerinden Mahmut Sönmez’i evinde ziyaret etti.

Baskan Dagtekin, Kanaat Önderi Sönmez'i Ziyaret Etti
Adiyaman’in kanaat önderlerinden Mahmut Sönmez’i ziyaret eden AK Parti Adiyaman Il Baskani Mehmet Dagtekin, son yapilan genisletilmis il baskanlari toplantisinin yapildigi Demokrasi ve Özgürlükler Adasinda yasadigi duygulari anlatti.

Sicak sohbet havasinda gerçeklesen ziyarette konusan Baskan Mehmet Dagtekin, “Rahmetli Adnan Menderes ve arkadaslarinin yasadigi zulümleri iliklerimize kadar yasadik. Sirf ezani Türkçe’den özüne döndüren basbakan asildi bu ülkede. Elbette o dönemleri daha iyi biliyor. Dolayisiyla Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in kiymetini iyi bilmememiz gerekiyor. Darbelere karsi direnisten tutun da basörtüsünün kamuda serbest hale gelmesine kadar birçok dönüsüm cumhurbaskanimiz liderliginde AK Parti döneminde yasandi. Türkiye, 2013’ten beri darbe dahil akla hayale gelmeyen saldirilara maruz kaldi. Öyle bir siyasi zemin olusturuldu ki birakin FETÖ, PKK veya DEAS gibi terör örgütlerini veya batili ülkeler bile açik açik Türkiye ve cumhurbaskanimizi hedef aliyor. Özellikle son günlerde suç örgütleri üzerinden fitili ateslenen nifak tohumlariyla AK Parti iktidarini yikma çabasi içerisindeler. Allah’in izniyle siz kiymetli büyüklerimizin dualariyla AK Parti dimdik ayakta duracaktir” dedi.

Adiyaman’da yapilan bazi dezenformasyonlara da dikkat çeken Baskan Dagtekin, “Kimi çevreler ekonomi üzerinden adeta algi oyunlariyla milletimizin kafasini bulandiriyor. Isi öyle bir noktaya getirdiler ki sümerbank, süt fabrikasi, tekel ve çimento fabrikasi gibi tesislerin sanki AK Parti döneminde özellestirildigi gündeme getirilmesi gerçegi yansitmamaktadir. Herkes biliyor ki bu tesisler AK Parti kurulmadan yillar önce özellestirildi. Kaldi ki bu tesislerin büyük bir bölümü rahmetli Erbakan döneminde yapilmasina ragmen sanki kendi dönemlerinde yapildigini iddia etmeleri ise son derece anlamlidir. Dolayisiyla bu tür algilara karsi milletimizin çok uyanik olmasi gerekiyor. Allah’a hamdolsun 19 yildir sizlerden aldigimiz yetkiyle, sizlerin destegi ve hayir duasiyla, Adiyaman’imiza her alanda nice büyük eserler, tarihi hizmetler kazandirmanin mutlulugunu yasiyoruz. Adiyaman, son 19 yilda çok önemli mesafeler kat etti ve hamdolsun hayal gibi görünen birçok hedefe ulasti. Adiyaman’i bugünlere sizlerle birlikte getirdik, gelecege de yine sizlerle beraber tasiyacagiz. Adiyaman’a egitimden sagliga, ulasimdan çevre ve sehircilige, gençlik spordan kültür ve turizme kadar son 17 yilda nerdeyse 17 milyar TL’nin üzerinde yatirim yapildi. Köylerimizden ilçelerimize, beldelerimizden sehirlerimize kadar her kademede daha fazla is ve proje üreterek Adiyaman’i hep birlikte insa devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Geçmiste insanlarin bir litre mazota bile hasret kaldigini dile getiren kanaat önderi Mahmut Sönmez ise, “Adiyaman’da bazen mazot olmazdi, olmadigi için de 30-40 kilometre yürüyerek eve döndügümüz günleri yasadik. Yagin, sekerin, çayin hatta tuzun bile karaborsa oldugu günlerdi. AK Parti iktidariyla birlikte Türkiye ve Adiyaman büyük degisim ve dönüsüm yasadi. Hele hele son dönemlerde yapilan saldirilara baktikça bizim de vatanimiza bayragimiza simsiki sarilip liderimize sahip çikmamiz gerekiyor. Ölünceye kadar da cumhurbaskanimizin yaninda saf tutmaya devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA