Baskan Büyükkiliç, 100 Tesis Müjdesi Ile Yatirim Çagrisinda Bulundu

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, 5 buçuk milyon metrekarelik bir alanda kurulan Beydegirmeni Besi Bölgesi’nde incelemelerde bulunarak, bölgedeki tesis sayisinin 100’e ulasacagini açiklayarak, yatirimcilara da mevcut tesisleri örnek göstererek, yatirim yapmalari çagrisinda bulundu.

Hayvancilik üretiminde teknolojik ve verimlilik açisindan en son veriler kullanilarak yaklasik 5 buçuk milyon metrekarelik bir alanda kurulan Beydegirmeni Besi Bölgesi’nde yerinde incelemelerde bulunan Baskan Büyükkiliç’a, Kayseri Ticaret Borsasi Baskani Recep Baglamis, Genel Sekreter Yardimcisi Hamdi Elcuman, Imar ve Sehircilik Daire Baskani Ali Süslü, Kentsel Dönüsüm Daire Baskani Hakki Alp de eslik etti.

Yetkililerden bilgi aldiktan sonra burada açiklamalarda bulunan Baskan Büyükkiliç, Beydegirmeni Besi Bölgesi Projesi kapsaminda su anda üç tesisin hayata geçtigini, bes yatirimcinin da bu sene yine tesvik aldigini hatirlatti.

“100 TESIS HAYATA GEÇMIS OLACAK”

Hayvancilikla ilgili proje konusunda, eylül ayinda Tarim Bakanligi’ndan onlarca projeye destek alacaklarina inandigini söyleyen Büyükkiliç, Beydegirmeni Besi Bölgesi’nde faaliyette olan bir besi tesisinden çagrida bulundu.

Bu proje ile Kayseri’nin kazanacagini belirterek yatirimcilara seslenen Baskan Büyükkiliç, “Üç tane tesisimiz bitmis durumda, insallah önümüzdeki günlerde 5 proje daha hayata geçmis olacak. 2022’de insallah tesis sayisi 100’e rahatlikla ulasacak konum ve durumda. Modern, günün kosullarina uygun, teknolojiyi göz ardi etmeden burada her türlü girdisini çiktisini rahatlikla degerlendirilebilecek önemli bir tesisteyiz. Emin Tekin kardesimize hayirli olsun diyoruz, onlar yola daha önce çiktilar, epeyce yol alip, bir bakima örnek teskil ettiler, üreticilerimizi de cesaretlendirdiler” diye konustu.

“PASTIRMA SUCUK KONUSUNDA ÜLKENIN AMIRAL GEMISI OLAN SEHRIMIZE BÖYLE TESIS DOGRU OLANIYDI

Büyükkiliç, alt yapi konusunda Çevre ve Sehircilik Bakanligi’na çalismalari için tesekkür ederek, “Büyüksehir Belediyesi olarak da arsa fiyatlariyla ilgili azami sekilde yaptik, biyogaz ile ilgili tesisler, atiklari degerlendirme baglaminda çalisma asamasina gelindi, o sorun da çözüldü. Kisacasi yollariyla, altyapisiyla, sosyal tesisleriyle, buradaki her türlü imkânlarla, en önemlisi borsamizin, belediyemizin, kirmizi et üreticilerinin is birligiyle bir yatirim hayata geçiriliyor. Hem çevreci, hem teknolojiyi göz ardi etmeyen, kazan kazan politikasiyla sehrimize, belediyemize, borsamiza ve üreticimize kazandiracak olan bir tesis olacak. Pastirma sucuk konusunda adeta ülkenin önemli bir merkezi, amiral gemisi olan böyle bir sehirde elbette bu tesislerin bir an evvel hayata geçmesi ve kendi imkânlariyla, kendi kaynaklariyla buna zemin hazirlamasi dogru olaniydi. Bu konuda canla, basla her türlü fedakârligi yaparak kosusturmaya devam ediyoruz. Gerçekten önemli ve güzel bir çalisma, hayirli olsun.”

ET VE SÜT KURUMU KONUSU BAKANLIGA ILETILDI

Proje içerisinde Et ve Süt Kurumu için alan ayrildigini ve Tarim Bakanligi’na konuyu ilettiklerini ifade eden Baskan Büyükkiliç, sözlerini söyle sürdürdü:

“Hem Kayseri’miz kazanacak, hem enerjimiz temiz, dogal yenilenebilir bir enerji olarak da sisteme böylece katilmis olacak. Kayseri sucugun pastirmanin ana vataninda elbette ki disardan besiciler yerine, burada üretip dolayisiyla et, malzeme saglamayi da çok çok önemsiyoruz. Burada bu parantezi açmisken ufak bir istegimiz oldugunu daha önceden Tarim Bakanligi’miza ilettigimiz için paylasiyoruz. Kamuoyuna da bizim bilgi vermemiz baglaminda burada Et ve Süt Kurumu’muzun tesisinin yapildigi yönünde beklentimiz oldugunu, benim degil, sahsimizin degil, belediyemizin degil, üreticilerimizin böyle bir Et Süt Kurumu’muzun kesim merkezimizin burada olmasini, gereksiz yere çevre illere transfer degil, komsu illerin gerekiyorsa bu isin merkezi olan Kayseri’mize gelmesini saglamak da bir beklenti halinde, onu da burada nezaketen paylasiyoruz, siyasi irade insallah bu konuda gerekli çalismayi yapacaktir. Zaten projemizin içerisinde buraya ayrilmis alanimizda söz konusu.”

“MEMDUH BASKANIMA TESEKKÜR EDIYORUM”

Kayseri Ticaret Borsasi Baskani Baglamis da Beydegirmeni Besi Bölgesi’nde yaklasik 100 bin hayvan besisi yapilacagini belirterek, “Öncelikle Memduh Baskanima tesekkür etmek istiyorum. Buradaki üreticilerimizin arazi almasi noktasinda hemen hemen yüzde 50’ye yakin indirim söz konusu oldu ve üreticimize destek oldu, hemen bu süreç ile birlikte yatirimlar burada basladi, üç tane tesisimiz de hayata geçmis oldu. Üreticilerimizin en büyük sorunlarindan biri olan hayvan diskisini da biyogaz tesisi kurma asamasi ile çözmüs oldu” dedi.

2022 yilinda yaklasik burada 100 tesis olusacagini ve 30 bin hayvan üzerine besi yapilmaya baslanacagina inandigini ifade eden Baglamis, “Büyüksehir Belediyemiz her süreçte oldugu gibi bu süreçte de bizi olaganüstü destekliyor. Baskanim sahsinda bütün Büyüksehir Belediyesi çalisanlarina tesekkür ediyorum. Altyapidan, suyuna, elektrigine ve biyogaz tesisine kadar üreticilerimizin her daim yanindalar” diye konustu.

Baglamis, üreticiler olarak 2023’te Beydegirmeni Besi Bölgesi’nde 100 bin hayvana ulasmaya temenni ve gayret ettiklerini belirterek, yatirimcilara da Büyüksehir Belediyesi’nin vermis oldugu destekleri görüp, bir an önce buradaki yatirimlarini hayata geçirmeleri çagrisinda bulundu.
Kaynak: İHA