Bakan Selçuk, LGS'ye Iliskin Sorulari Yanitladi Açiklamasi

'Biz, somut olmayan söylemlerle hareket etmek yerine, kanita dayali, neyin ne oldugunu ortaya koyan ifadelerle ortaya çikilsin istiyoruz. Bununla ilgili itiraz yollari belli, bu yollara müracaat edilebilir' 'Çok güçlü bir ölçmedegerlendirme kadromuz var. Sorularin kendisiyle ilgili bir itiraz yok' 'Bu, çocuklarla, ögretmenlerle ilgili bir konu. Herkesin daha dikkatli olmasini tavsiye ederim'

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, Liselere Geçis Sistemi (LGS) kapsaminda 6 Haziran'da yapilan merkezi sinava yönelik iddialara iliskin, "Biz, somut olmayan söylemlerle hareket etmek yerine, kanita dayali, neyin ne oldugunu ortaya koyan ifadelerle ortaya çikilsin istiyoruz. Bununla ilgili itiraz yollari belli, bu yollara müracaat edilebilir." dedi.

Selçuk, Kalaba Kent Meydani'nda düzenlenen "Hayat Boyu Ögrenme Haftasi Final Programi"na katildiktan sonra basin mensuplarinin sorularini yanitladi.

"LGS'de 3 sorunun yardimci kaynaklarla ayni oldugu yönünde iddialar var. Bu iddialari incelemek için çalismaniz var mi?" sorusuna Selçuk, "Çok saglikli, güzel bir sinav oldu. Biz, her ay örnek sorular yayimliyoruz, 45'er soru olmak üzere. Bütün bu örnek sorulari çocuklarimiz, ögretmenlerimiz görsün diye yayimliyoruz." yanitini verdi.

Bu sorulari, yayimcilarin da izleyip takip ettigini, bunlara göre soru düzenlemek için gayret gösterdiklerini belirten Bakan Selçuk, sunlari kaydetti:

"Elbette bizim yayimladigimiz örnek sorular, herkes için örnek oluyor. Bu baglamda biz, somut olmayan söylemlerle, dedikodularla hareket etmek yerine, çok daha kanita dayali, neyin ne oldugunu ortaya koyan ifadelerle ortaya çikilsin istiyoruz. Bununla ilgili itiraz yollari belli, bu yollara müracaat edilebilir. Sunu çok rahatlikla söyleyebilirim ki bizim çok güçlü bir ölçme-degerlendirme kadromuz var. Sorularin kendisiyle ilgili bir itiraz yok, yanlisligi ya da baska hususlarla ilgili... Böyle bir delil, somut seyler olmazsa ortada, bu konuda daha dikkatli olmalari gerekiyor. Çünkü bu çocuklarla, ögretmenlerle ilgili bir konu. Herkesin daha dikkatli olmasini tavsiye ederim."

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, "Sinavda matematik sorularinin zor oldugu" iddialarinin sorulmasi üzerine, bunun, siralamayla ilgili bir konu oldugunu, belli puan alabilen çocuklar oldugunda baska problemlerin ortaya çiktigini söyledi. Bakan Selçuk, "Bizim kontenjanimiz belli, ayni kontenjan yine geçerli sorulara bagli olarak. Bu konularda ilgili arkadaslarimiz gereken her türlü tedbiri aliyorlar." diye konustu.
Kaynak: AA