Almanya'da Siyasi Görüse Bagli Asi Arastirmasi

Almanya’da yapilan bir anket çalismasinda, siyasi görüse bagli asi arastirmasi yapildi. Anket sonucuna göre, irkçi Almanya için Alternatif (AfD) destekçilerinin yüzde 48,1’i Covid-19 asisi yaptirmayi düsünmedigini belirtti.

Almanya'da Siyasi Görüse Bagli Asi Arastirmasi
Almanya’da Covid-19’a karsi asilama çalismalari hizla devam ederken, Insa piyasa arastirma kurulusu tarafindan Alman siyasi partiler arasinda asi anketi yapti. Siyasi görüse bagli asi arastirmasi sonucunda, irkçi söylemleri ve Avrupa Birligi (AB) karsitligiyla bilinen Almanya için Alternatif (AfD) destekçilerinin yüzde 48,1’i Covid-19 asisi yaptirmayi düsünmedigini belirtti.

AfD seçmenlerinin yüzde 26’si en az 1 doz asi oldugunu, yüzde 12,2’sinin henüz asi olmadigini ve randevu almadigini fakat asi yaptirmak istedigini ve yüzde 0.4’ünü ise randevu aldigini fakat asi olmadigini ifade etti.

AfD destekçilerinin ardindan yüzde 22,6 ile Sol Parti (Die Linke) destekçileri en yüksek asi karsiti olarak çikti. Ankete katilan diger partilerin seçmenlerinden liberal olan Hür Demokratik Parti (FDP) destecilerinin yüzde 15,1’i, Hiristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) destekçilerinin yüzde 14,3’ü ve Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) destekçilerinin yüzde 9,9’u asi olmak istemediklerini belirtti.

Yapilan ankette asi konusunda yüzde 62,6 orani ile en istekli seçmene sahip olan FDP gelirken, Yesiller Partisi seçmeninin yüzde 58,1’i, CDU/CSU seçmeninin yüzde 54,8’i, SPD seçmeninin yüzde 52,3’ü ve Sol Parti seçmenin yüzde 51,3’ünün en az 1 doz asi yaptirdigi ortaya çikti.

(Mehmet Koca/ IHA)
Kaynak: İHA