Valiler, 9 Ay Sonra Ilk Defa Yüz Yüze Toplanti Yapti

Tokat’ta, Pandemi dolayisi ile 9 ay aradan sonra ilk defa 4 ilin valisi ve belediye baskanlari yüz yüze düzenlenen toplantiya katildi.

Valiler, 9 Ay Sonra Ilk Defa Yüz Yüze Toplanti Yapti
OKA Dönem Baskani Samsun Valisi Zülkif Dagli baskanliginda düzenlenen toplanti Tokat’ta bir restoranda açik havada yapildi. Vali Dagli , COVID-19 pandemisi ile mücadele tedbirleri kapsaminda yaklasik 9 aydir yüz yüze yapilamayan Yönetim Kurulu toplantisinin yeniden yapiliyor olmasindan dolayi duydugu memnuniyeti dile getirdi. 120’nin üzerinde proje bulunan ajansin ayni kararlilik ve titizlikle, bölgenin kalkinmasi için çalismalarin devam ettiginin altini çizen Vali Dagli, “2021 yilinin, geçmis yilin ekonomimiz üzerindeki etkilerinin bertaraf edilecegi bir dönemin baslangici olacagini düsünüyorum. Hükümetimizin ekonominin canlandirilmasi, büyümenin arttirilmasina yönelik adimlari ile Bölgemizde de kamu ve özel sektör yatirimlari açisindan yeni firsatlar ortaya çikacaktir. Kalkinma Ajansimizda bugüne kadar oldugu gibi artan bir ivme ile Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinin yatirim ortaminin tanitilmasinda aktif rol alacaktir. OKA, önümüzdeki yillarda basta Organize Sanayi Bölgeleri olmak üzere yatirim alanlarinin etkin tanitimi ve isletmelerin uluslararasi pazarlara girisi noktasinda teknik destek saglanmasi amaciyla e-ihracat, dis ticaret, üretimde kaynak verimliligi hususlarinda faaliyet ve desteklere yogunlasacaktir. Bu dogrultuda, sehirlerimizin bütün ilgili kurum ve kuruluslariyla daha yakin ve sonuç odakli isbirlikleri tesis edilmesinin takipçisi olacagiz” dedi.

OKA toplantisinin ardindan Yesilirrmak Kalkinma Birligi toplantisi gerçeklestirildi.

Samsun Valisi Zülkif Dagli baskanliginda düzenlenen toplantiya Tokat Valisi Dr. Ozan Balci, Amasya Valisi Mustafa Masatli, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Tokat Belediye Baskani Eyüp Eroglu, Çorum Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin, OKA Genel Sekreteri Ibrahim Ethem Sahin, Tokat Il Genel Meclis Baskani Erol Duyum, Amasya Il Genel Meclis Baskani Zeki Erarslan, Çorum Il Genel Meclis Baskani Mehmet Bektas, Tokat Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Ali Çelik katildi.

Kaynak: İHA