Onlarca Ülkede Kurbanlar 'Bursa Biçagi' Ile Kesilecek

Bursa'da 142 yil önce kurulan aile sirketi, 'ev kullanicilari, sefler, kasaplar ve pastacilar' olmak üzere 4 ana kategoride biçak ve türevlerini üretiyor Firmanin Kategori ve Pazarlama Yöneticisi Ömer Pirge: 'Türk biçagini yurt disinda basariyla temsil etmenin gurur ve mutlulugunu yasiyoruz' Fabrikanin Üretim Müdürü Emrah Dagasan: 'Bayram öncesi çalismalarimiz yogun ve güzel geçiyor. Yaklasik 3 ayda ürettigimiz 1 milyona yakin biçagi basta Misir, Cezayir, Ürdün, Libya olmak üzere 52 ülkeye ihraç ediyoruz'

CEM SAN - Bursali 142 yillik biçak firmasi, yaklasan Kurban Bayrami dolayisiyla hem yurt içinde hem de dis pazarlarda artan talebi karsilamak için üretimini artirdi.

93 Harbi döneminde kente göç eden ailenin 1879'da kurdugu firma, 5'inci kusak temsilcilerinin yönetiminde 200 çalisanla "Bursa biçagi" ve türevlerini imal ediyor.

Pirge Biçak firmasinin Kategori ve Pazarlama Yöneticisi Ömer Pirge, AA muhabirine, biçagin mutfaktaki en önemli yardimci oldugunu, hayati kolaylastirdigini söyledi.

"Ev kullanicilari, sefler, kasaplar ve pastacilar" olmak üzere 4 ana kategoriye hitap ettiklerini belirten Pirge, "Ürettigimiz bir biçak, 30’dan fazla adimdan ve 20 noktada kalite kontrol isleminden geçiyor. Bir biçak üretilirken yaklasik 40 kez ele alinip birakiliyor. Bütün biçaklar tek tek elle üretiliyor." dedi.

Pirge, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde insanlar evlerinde ve dolayisiyla mutfaklarinda daha çok vakit geçirdigi için biçak kullanimi ve satislarinin arttigini dile getirdi.

- "Uzak Asya'da yeni pazarlarimiz açildi"

Büyüme ile kapattiklari geçen yil 30'dan fazla kisiyi daha istihdam ettiklerini bildiren Pirge, ana pazarlarinin Türkiye'nin etrafindaki ülkeler oldugunu aktardi.

Pirge, Orta Dogu, Dogu Avrupa, Kuzey Afrika ve Rusya'da etkinliklerini artirdiklarini belirterek, "Buna ek olarak Uzak Asya'da yeni pazarlarimiz açildi. Malezya, Endonezya, Hindistan gibi bu bölgelerde yeni pazarlarimiz var. O taraflarda büyüyoruz. Umarim önümüzdeki seneden itibaren Güney Amerika'da da yeni bir yapilanma içinde olacagiz." ifadelerini kullandi.

Ürünlerinin baska ülkelerdeki büyük otellerde, restoranlarda da tercih edildigi bilgisini veren Pirge, Türk biçagini yurt disinda basariyla temsil etmenin gurur ve mutlulugunu yasadiklarini sözlerine ekledi.

Fabrikanin Üretim Müdürü Emrah Dagasan ise Kurban Bayrami'na yönelik islerin hizlandigini ve siparislerin arttigini kaydederek, "Bayram öncesi çalismalarimiz yogun ve güzel geçiyor. Yaklasik 3 ayda ürettigimiz 1 milyona yakin biçagi basta Misir, Cezayir, Ürdün, Libya olmak üzere 52 ülkeye ihraç ediyoruz." diye konustu.

Üretim sefi Idris Keskin de her yil genç çalisanlari kadrolarina dahil ederek hem onlarin meslek sahibi olmalarini amaçladiklarini hem de yas ortalamasini düsürdüklerini ifade etti.
Kaynak: AA