Malatya Standi Önemli Isimleri Agirladi

Istanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Gastronomi Turizmi Fuarinda yer alan Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi’nin standi ikinci gününde de birçok önemli ismi agirladi.

Malatya Standi Önemli Isimleri Agirladi
Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu Malatya standini ziyaret etti. Esi Dilek Imamoglu ile birlikte standa gelen Ekrem Imamoglu, Malatya yemeklerinin tadina bakti.

Çok kisa süre önce Malatya’ya gittiginden bahseden Imamoglu, Malatya insanini çok sevdigini ve sehrin dogasina ve yemeklerine hayran kaldigini anlatti.

Baskan Sadikoglu tarafindan Imamoglu’na Malatya Kayisisi hediye edildi.

“Malatya’ya gelecegim”

Malatya standinin bir baska ziyaretçisi de Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’di. Malatya gastronomisi hakkinda Baskan Sadikoglu’ndan bilgiler alan Soyer, yakin zamanda Malatya’ya gelme düsüncesi oldugunu anlatti. Baskan Soyer’e Malatya Kayisisi hediye edildi.

Eric Wolf, Malatya standinda

Fuar davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Dünya Gastronomi Dernegi Baskani Eric Wolf da Malatya standini ziyaret ederek, Malatya TSO Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu ile görüstü. Wolf ile Ingilizce konusan Sadikoglu, Malatya Kayisisi ve Malatya gastronomisi hakkinda bilgiler verdi. Çalan müzikle dans eden Wolf’a Malatya kayisi hediye edildi.

“Malatya’nin bu kadar lezzetli yemeklerinin oldugunu bilmiyordum”

Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savas da Malatya standini ziyaret edenler arasindaydi. Malatya yemekleri hakkinda bilgi alan Baskan Savas, “Ben Malatya’nin bu kadar lezzetli yemeklerinin oldugunu bilmiyordum. Malatya TSO Baskanimizin sayesinde bugün bu yemekleri ögrendik ve tattik. Malatya mutfagi ile Hatay mutfagi arasinda benzerlikler var. Insallah Malatya mutfagi da kisa zamanda Unesco listesine girer” dedi.

Hatay örneginin önemli olduguna vurgu yapan Baskan Sadikoglu, “Lütfü baskanimizin bilgilerinden istifade ederek biz de Malatya yemeklerini, tarihini, turizmini gündemimize alarak ilimizi ve bölgemizi topyekûn olarak kalkindiracak hamleler yapacagiz. Çünkü bölgemizi kalkindirmak ülkemizi kalkindirmaktir” seklinde konustu.



“Malatya’nin Ankara temsilcisiyiz”

Standi ziyaret eden Ankara Ticaret Odasi (ATO) Baskan Yardimcisi Halil Ibrahim Yilmaz da ATO’nun Malatya TSO ile kardes oda olduguna vurgu yapti ve Malatya’nin tanitimi noktasinda Ankara’da, Malatya TSO’nun temsilcisi seklinde hareket ettiklerini söyledi.



“Oguzhan baskani tebrik ediyorum”

Malatyali Is adamlari Dernegi (MIAD) Baskani Yunus Akdas da Malatya standini ziyaret etti. Aktas, “Marka sehir olusturmak istiyorsaniz mutlaka yeme-içmeye yani gastronomiye büyük önem verilmelidir. Malatya’mizin da meshur yemekleri var. Oguzhan baskanimizin bu konuda son zamanlarda yaptigi çalismalari yakindan takip ediyoruz. Istanbul’da açilan fuara katilarak ilimizin tanitimina katki sunmasini tebrik ve tesekkür ediyorum” seklinde konustu.



Malatya, tekstilde oldugu gibi gastronomide de basarili çalismalar yapacaktir”

Istanbul Hazir Giyim ve Konfeksiyon Ihracatçilari Birligi (IHKIB) Baskani Mustafa Gültepe ve IHKIB Yönetim Kurulu Üyesi Malatyali Is adami Mustafa Pasahan, Malatya standini ziyaret ederek, stantta uzun zaman geçirdi.

Gültepe, özellikle tekstil yatirimlari ile bölgesinde bir üst haline gelen Malatya’nin gastronomi alaninda da basarili çalismalara imza atacagina inandiklarini söyledi.

Kendisinin de Malatya sanayisine yatirim yaptigini belirten Gültepe, Baskan Sadikoglu’nu son yillarda Malatya’da gelisen sanayilesme konusunda tebrik etti.

Malatyali Gazeteci Vahap Munyar ve TV Programcisi, Yazar Sahrap Soysal da standi ziyaret eden isimler arasindaydi. Soysal, çalan Malatya türküsüne kayitsiz kalamadi ve ritme eslik etti.

Gurbetteki Malatyalilar tek sofrada bulustu

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi tarafindan, fuar kapsaminda Istanbul’da yasayan Malatyali Is adamlarina, gazetecilere ve STK baskanlarina Malatya yemeklerinden olusan bir sofra kuruldu. Yogun ilginin oldugu yemekte misafirlere gendime çorbasi, kiraz yapragi sarmasi, içli köfte, anali kizli, kagit kebabi, kaburga dolmasi, geleli kebabi, reyhan serbeti ve kayisi tatlisi ikram edildi.

Malatya standina basinin yogun ilgisi

Bu arada, Malatya standina gazetecilerin de yogun ilgisi vardi. Birçok ulusal TV ve ajanslarin muhabirleri ile gazetelerin köse yazarlari standa gelerek haber çekimleri yapti, röportajlar gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA