LGS'den 500 Tam Puan Alan Aleyna Yüksel'den Ders Çalisma Tavsiyesi Açiklamasi

'Ögretmenleriyle çalisacak arkadaslarim ögretmenleriyle sürekli irtibatta olsunlar. Yapamadiklari sorulari ögretmenlerine sorduklarinda yeterince basarili olacaklardir'

Çorum'da Liselere Geçis Sistemi (LGS) kapsaminda 6 Haziran'da yapilan merkezi sinavdan 500 tam puan alan Aleyna Yüksel ve ailesi basarinin mutlulugunu yasiyor.

Cumhuriyet Ortaokulu'ndan bu yil mezun olan Yüksel, LGS'deki sorularin tamamini dogru yanitlayarak, 500 tam puan aldi.

Yüksel, AA muhabirine, sinava tam puan alma hedefiyle hazirlandigini ve bunu basarmanin mutlulugunu yasadigini söyledi.

Sinavdan çiktigi andan sinav sonuçlarinin açiklandigi ana kadar cevap anahtarinda kaydirma yapmis olmanin endisesini duydugunu belirten Yüksel, "Sinav sonuçlari açiklandiginda heyecanli ve stresliydim. Cevap anahtarinda kaydirma yapmis olmaktan korkuyordum ama simdi hepsi geçti sayilir. Her zaman için hedefim birinci olmakti ama belki bir iki yanlis yapabilirim diye düsünüyordum. Ara derslerden dikkat hatasindan dolayi bir iki yanlis ya da bir bos olabilirdi belki ama dereceye girmeyi bekliyordum." dedi.

Sinava Cumhuriyet Ortaokulu'nda açilan Destekleme ve Yetistirme Kursu'nda hazirlandigini dile getiren Yüksel, "Ögretmenlerimiz çok yardimci oldu, yapamadigim sorulari ögretmenlerime sordum. Idarecilerimiz, ögretmenlerimiz çok ugrasti ve emeklerimizin karsiligini aldik çok sükür." diye konustu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgin sürecinin stresli geçtigini ancak salgini firsata çevirdigini anlatan Yüksel, evde daha fazla ders çalisma imkani buldugunu kaydetti.

Istanbul Erkek Lisesi'ne girmeyi düsündügünü, ancak son kararini henüz vermedigini belirten Yüksel, "Bundan sonra hedefim öncelikle liseyi de basarili bir sekilde bitirmek istiyorum. Lise boyunca üniversite sinavina hazirlanacagim. Çok yogun bir çalisma dönemi olacak benim için. Meslek olarak genetik mühendisligi istiyorum. Kimya ve biyolojiyi, fen alanlarini çok severim. Zaten sayisal derslerim daha iyi. Bu nedenle genetik mühendisligi istiyorum." ifadelerini kullandi.

Yüksel, bundan sonraki dönemde sinavlara hazirlanan ögrencilere ögretmenleriyle sürekli irtibatta olmalarini önererek, "Ögretmenleriyle çalisacak arkadaslarim ögretmenleriyle sürekli irtibatta olsunlar. Yapamadiklari sorulari ögretmenlerine sorduklarinda yeterince basarili olacaklardir." tavsiyesinde bulundu.

Yüksel ayrica, hazirlik sürecinde en büyük destegi ailesinden gördügünü belirterek, anne ve babasina tesekkür etti.

-"Aleyna ilimizi gururlandirdi"

Il Milli Egitim Müdürü Abdullah Kodek ise basarili ögrenci ile babasi Oguzhan, annesi Sema Yüksel ve ögretmenlerini Milli Egitim Müdürlügünde agirladi.

Bir süre sohbet ettigi Yüksel'i kutlayan ve tablet hediye eden Kodek, ögrencinin basarisindan ötürü ailesinin ve ögretmenlerinin mutlulugunu paylastigini söyledi.

Aleyna'nin tüm sorulara dogru yanit vererek çok büyük bir basari elde ettigini belirten Kodek, sunlari kaydetti:

"Ayni zamanda ilimizi de gururlandirmis oldu. Dilegim odur ki bundan sonraki egitim hayatinda da bu basarisini sürdürür. Insallah ülkemizin en spesifik üniversitelerine girip, bu ülkenin beyin takimlarindan biri olacak. Benim ona inancim tam çünkü kendisinde bu potansiyel, bu çalisma sevki var. Elde ettigi basaridan ötürü kendisine ve onu yetistiren ailesine tesekkür ediyorum. Insallah bu devlete, bu millete en güzel hizmetleri yapacak."

Kent merkezinde çay ocagi isleten baba Oguzhan Yüksel ise kizinin çok zeki ve basarili oldugunu ve egitimi için bütün imkanlarini kullanacagini belirterek, "Biz Türk insaniyiz, gerekirse ceketimi satar, yine okuturum." diye konustu.

Kaynak: AA