Kamerun'un Ankara Büyükelçisi Tchatchuouwo, Türk Is Insanlarini Ülkesine Yatirim Yapmaya Davet Etti

Kamerun'un Ankara Büyükelçisi Victor Tchatchuouwo, ülkesinde Türk sirketlerinin yatirimlarinin oldugunu belirterek "Türkiye ile olan ticari iliskilerimiz kazan-kazan iliskisi üzerine. Türk is insanlariyla Kamerun'a yakin bir zamanda ziyaret gerçeklestirecegiz. Türk is insanlarini Kamerun'a davet ediyorum." dedi.

Kamerun'un Ankara Büyükelçisi Tchatchuouwo, Türk Is Insanlarini Ülkesine Yatirim Yapmaya Davet Etti
Büyükelçi Tchatchuouwo, Asrin Isadamlari Dernegi (ASRIAD) Ankara üyeleriyle baskentte bir otelde bir araya geldi.

Tchatchuouwo, Türkiye ve Kamerun iliskilerini çok güçlü gördügünü, iliskilerin güçlenerek devam edecegini söyledi.

Ekonomik olarak iki ülke arasindaki iliskinin dinamik oldugunu belirten Tchatchuouwo, ülkesinde 2019'da düzenlenen bir forumda 19 Türk sirketinin katilim sagladigini söyledi.

Tchatchuouwo, Türk sirketlerinin Kamerun'da yatirim yaptiklarini ifade ederek "Türkiye ile olan ticari iliskilerimiz kazan-kazan iliskisi üzerine. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Türk is insanlariyla Kamerun'a yapacagimiz ziyareti ertelemistik. Türk is insanlariyla Kamerun'a yakin bir zamanda ziyaret gerçeklestirecegiz. Türk is insanlarini Kamerun'a davet ediyorum." dedi.

Türk sirketlerinin, Kamerun'da insaat basta olmak üzere çesitli alanlarda yatirimlarinin olduguna isaret eden Tchatchuouwo, is insanlari için tarim basta olmak üzere, ülkesinde birçok yatirim firsati bulundugunu vurguladi.

Tchatchuouwo, ülkesinin savunma bakaninin, Istanbul'da düzenlenecek Uluslararasi Savunma Sanayii Fuari'na (IDEF 2021) katilacagini da kaydetti.

ASRIAD Ankara üyeleri adina konusan Ömer Daglar, dernek olarak 34 sehirde teskilatlandiklarini ve 2 bin üyelerinin bulundugunu söyledi.

Afrika'ya ihracatlarinin yüksek oldugunu belirten Daglar, Afrika'da ilk olarak Etiyopya'da temsilcilik açtiklarini ifade etti.

Daglar, Büyükelçi'den Türk is insanlari olarak Kamerun'a hangi alanlarda yatirim yapilabilecegine dair bilgilendirme talep etti.

Kaynak: AA