ISTAHED, Saglik Çalisanlari Için 3. Doz Asi Talebinde Bulundu

Istanbul Aile Hekimligi Dernegi (ISTAHED) Yönetim Kurulu, saglik çalisanlari için 3. doz olarak Biontech asi hakkinin saglanmasini istedi.

ISTAHED'den yapilan açiklamada, Türkiye'de Kovid-19 salgini kapsaminda saglik çalisanlarinin asilamasinin ocakta baslayip subatta tamamlandigi belirtildi.

Sinovac asisinin ikinci dozu yapilan çok sayida saglik çalisaninin tekrar Kovid-19 hastaligina yakalandigi ve aralarinda yogun bakim süreci yasayanlarin oldugu dile getirilen açiklamada, son dönemde saglik çalisanlarinda Kovid-19 enfeksiyonuna yakalanma durumunun belirgin olarak arttigi ifade edildi.

Açiklamada, virüsün delta varyantinin yükseliste oldugu bir dönem yasandigi belirtilerek, sunlar kaydedildi:

"Günde 1 milyondan fazla vatandasa asi uygulayan Aile Hekimligi çalisanlari basta olmak üzere saglik çalisanlarini korumadan, ayakta tutmadan pandemi ile mücadelenin basariya ulasmasinin imkansiz oldugu ortadadir. Verilen bilimsel bilgiler ve son dönemde yasanan saglik çalisanlarinda görülen Kovid-19 vakasindaki sayi artisi net göstermektedir ki bu savasta güçlü olmak için saglik çalisanlarina ivedi bir sekilde 3. doz yani hatirlatma dozu yapilmalidir. Sinovac asisi yaptirmis tüm saglik çalisanlari için delta varyantinin yükseliste oldugu su dönemde Biontech asi hakkinin tanimlanmasi gerekmektedir. Bakanligimizdan acilen 3. doz asilama talep ediyoruz."

Kaynak: AA