HSK, Esnek Çalisma Uygulamasini Sonlandirdi

Hakimler ve Savcilar Kurulu (HSK) esnek çalisma uygulamasinin sonlandirilmasini kararlastirdi.

Genel Kurul kararinda, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan baskanligindaki 21 Haziran 2021 tarihli Cumhurbaskanligi Kabinesi toplantisinda 1 Temmuz 2021 Persembe gününden itibaren kademeli normallesme sürecine geçilmesinin öngörüldügü hatirlatildi.

Cumhurbaskanliginin 29 Haziran 2021 tarihli "COVID-19 Kapsaminda Kamu Kurum ve Kuruluslarinda Normallesme ve Alinacak Tedbirler" konulu genelgesiyle 1 Temmuz 2021 itibariyla kamu kurum ve kuruluslarinin normal düzen ve mesai saatlerinde çalismalarini sürdürmelerinin düzenlendigi animsatildi.

Bu kapsamda, Genel Kurulun 27 Nisan 2021 tarihli karariyla alinan tam kapanma tedbirlerine son verilerek, tüm hakim ve cumhuriyet savcilarinin normal çalisma düzenine dönmelerine karar verildigi bildirildi.

Cumhurbaskanliginin Genelgesinde, yönetici pozisyonundaki kamu görevlilerinin idari izin kapsaminda sayilmadigi, hakim ve cumhuriyet savcilari da yönetici pozisyonunda kabul edildigi hatirlatilan Genel Kurul kararinda, yalnizca gebeliginin yirmi dördüncü haftasindan otuz ikinci haftasina kadarki süre içerisinde bulunan hakim ve cumhuriyet savcilarinin idari izinli sayilmalarinin kararlastirildigi belirtildi.

Kaynak: AA