Hayalini Kurdugu Bölümden 46 Yasinda Mezun Oldu

Konya’da evli ve iki çocuk annesi ev hanimi Zeliha Ibaoglu, 26 yil süren ‘ilahiyat mezunu olma’ hayalini, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Islami Ilimler Fakültesi, Islami Ilimler Bölümünde gerçeklestirdi.

Hayalini Kurdugu Bölümden 46 Yasinda Mezun Oldu
SÜ Islami Ilimler Fakültesi 2020-2021 egitim ögretim yili mezuniyet töreni gerçeklesti. Ilk mezunlarin verildigi ve dereceye giren ögrencilere plaket takdim edildigi törende, 160 ögrenci diplomalarini aldi. SÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ilhan Çiftci, Keykubad Köskü önünde düzenlenen törende, mezun olan gençlerin Selçuk Üniversitesinde gelecekleri için elde ettikleri kazanimlarin Islam ümmeti ve insanligin gelecegine de etki edecegine inandigini söyledi.



Mezuniyet töreninde evli ve iki çocuk annesi ev hanimi Zeliha Ibaoglu’a 26 yil süren “ilahiyat mezunu olma” hayalini gerçege dönüstürdü. Zeliha Ibaoglu ailesiyle birlikte, SÜ Islami Ilimler Fakültesinin ilk mezunlarini verdigi Alaeddin Keykubat Yerleskesinde düzenlenen törende mezuniyet sevincine ortak oldu.

Zeliha Ibaoglu (46) yaptigi açiklamada, 1995 yilinda Konya Merkez Imam Hatip Lisesinden mezun oldugunu söyledi.

Esi Mevlüt Ibaoglu ile evlendikten sonra Elmas Nur ve Burak isminde çocuklarinin dünyaya geldigini ifade eden Ibaoglu, bu süreçte üniversite egitimine baslayamadigini aktardi.

“Üniversite sinavina çocuklarimla birlikte çalistik, kazandik”

Zeliha Ibaoglu, hayalindeki ‘ilahiyat okuma’ düsüncesinin hiçbir zaman kaybolmadigini anlatti. Hayalini gerçeklestirmek için çocuklarinin üniversite sinavina hazirlanmasini bekledigini dile getiren Ibaoglu, “Örgün okuma hayalim oldugu için açik ögretim programlarinda okumayi tercih etmedim. Çok sayida gencin zorlandigi üniversite sinavina hazirlanarak istedigim bölümün giris sartlarini sagladim. Üniversite sinavina girmemde en büyük destekçim esim ve çocuklarim oldu. Elhamdülillah, çocuklarimla birlikte çalistik, 4 yil önce kazandik ve bugünlere geldik. Bugün de mezun oluyoruz. Çocuklarim farkli üniversite ve bölümlerde okudu ama beraber mezun olduk. Bugünü yillardir bekliyordum” dedi.

Zeliha Ibaoglu, üniversiteyi kazandiktan sonra da okuma heyecanin devam ettigini, çevresindeki insanlar tarafindan olumlu ve olumsuz tepkiler aldigini kaydeden Ibaoglu, “Okula basladigimda akraba ve çevremden ‘bu kadar isin, gücün arasinda okulu nasil bitireceksin? Kolay degil.’ gibi tepkiler aldim. Ben karar vermistim, yapacaktim. Azmettim ve basardim. Ailem çok güzel destek oldu. Bu süreci ailemin destegi ve tasidigim ilim askiyla çok sükür tamamladik.” ifadelerini kullandi.

“Annemin egitim sürecine taniklik ettim”

Zeliha Ibaoglu’nun kizi Elmas Nur Ibaoglu da annesinin mezuniyeti dolayisiyla mutlu ve gururlu oldugunu söyledi.

Yasadigi duygunun her evlada nasip olamayacagini dile getiren Ibaoglu, “Her zaman anne ve babalar çocuklarinin mezuniyetine gider. Onlarin egitim sürecine taniklik eder. Ben annemin egitim sürecine taniklik etmis oldum. Beraber güzel bir serüven yasamis olduk. Annemin azmi çogu seyi hallediyordu. Biz de gerekli teknolojik destekler ve bazi egitimsel yenilikler açisindan annemize elimizden geldigince yardimci olmaya çalistik” diye konustu.

Elmas Nur Ibaoglu, kendisinin Rehberlik ve Psikolojik Danismanlik Egitimi Bölümünden, kardesinin ise Bilgisayar Mühendisligi Bölümünden mezun oldugunu sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA