Cezayir Cumhurbaskani Tebbun, Hükümeti Kurma Görevini Bu Kez Maliye Bakani Eymen Bin Abdurrahman'a Verdi

Cezayir Cumhurbaskani Abdulmecid Tebbun, hükümeti kurmak için Maliye Bakani Eymen bin Abdurrahman'i görevlendirdi.

Cezayir resmi televizyonunun haberinde, Cumhurbaskani Tebbun'un anayasanin 91. maddesine istinaden hükümeti kurma görevini Maliye Bakani bin Abdurrahman'a verdigi kaydedildi.

Haberde, Tebbun'un bin Abdurrahman'dan hükümeti en kisa sürede kurmak için siyasi partiler ve sivil toplum kuruluslariyla görüsmelerine devam etmesini istedigi aktarildi.

Cezayir'de seçimleri dördüncü sirada tamamlayan ülkenin en büyük Islami egilimli partisi Baris Toplumu Hareketi (MSP), bugün, koalisyon hükümetine katilmalari yönünde yapilan teklifi seçim vaatlerini gerçeklestirmeyecegi gerekçesiyle reddettiklerini duyurmustu.

Cezayir Cumhurbaskani Tebbun, 26 Haziran'da yeni hükümeti kurma süreci kapsaminda eski iktidar partisi Ulusal Kurtulus Cephesi (UKC) Genel Sekreteri Ebu'l Fadl Baci ve genel seçimleri kazanan bagimsiz listelerin temsilcileri ile bir araya gelmisti.

Cezayir'de 12 Haziran'da yapilan genel seçimlerde geleneksel partiler olarak kabul edilen UKC ve Demokratik Ulusal Birlik'in (RND) Meclis'teki temsil gücü gerilerken, Islami egilimli partiler yükselise geçti.

Muhaliflerin bir kesiminin boykot çagrisi yaptigi seçimleri 98 sandalye ile UKC birinci sirada tamamladi. 407 sandalyeli Meclis'e bagimsizlar 84, Baris Toplumu Hareketi 65, RND 58, Gelecek Partisi 48, Ulusal Bina Hareketi 39, Adalet ve Kalkinma Cephesi Partisi de 2 milletvekili gönderdi.

Basbakan Abdulaziz Cerad, kesin sonuçlarin açiklanmasinin ardindan 24 Haziran'da Cumhurbaskani Abdulmecid Tebbun'a istifasini sunmustu.

Kaynak: AA