Bursa'da Meslek Lisesinin Uygulama Anaokulu Ögretmen Ve Ögrencileri TEMA Gönüllüsü Oldu

Bursa'da, TOKI Cahit Zarifoglu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi uygulama anaokulunun ögretmen ve ögrencileri Türkiye Erozyonla Mücadele, Agaçlandirma ve Dogal Varliklari Koruma (TEMA) Vakfinin gönüllüsü oldu.

Okuldan yapilan açiklamaya göre, TEMA gönüllüsü olarak basvuran ögretmen ve ögrencilere gönüllü kartlari ve rozetleri TEMA Bursa Il Temsilcisi Saban Uyar ve Osmangazi Ilçe Temsilcisi Ibrahim Yildirim tarafindan verildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen okul müdürü Nihal Çamlibel, okul öncesi egitim çagindaki çocuklarin doga duygusunu gelistirmeyi amaçladiklarini ve yaptiklari çalismalarla TEMA gönüllüsü olmaya hak kazandiklarini belirtti.

Osmangazi ilçesinde TEMA gönüllüsü olan ilk okullardan biri olduklarini aktaran Çamlibel, "2021-2022 egitim-ögretim dönemdeki misyonumuz 'yasam toprakta filizlenir' slogani ile önce okulumuz ve yakin çevremizi güzellestirmek olacaktir." ifadesini kullandi.

TEMA Vakfi Bursa Il Temsilcisi Saban Uyar ise Milli Egitim Bakanligi ile yapilan protokoller kapsaminda Türkiye'nin dört bir yanindaki ögrencilere çevre bilinci ve doga sevgisi konusunda farkindalik egitimleri verildigini aktardi.

Uyar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini döneminde çevrim içi egitimlerle 700'ün üzerinde sinifta 12 bin ögrenciye ulastiklarini belirtti.

Çocuk Gelisimi Alan Sefi Kübra Altinisik da 2021-2022 egitim-ögretim yilinda öncelikli olarak uygulama anaokulu bahçesinde kendi mutfaklarinda kullanilmak üzere çesitli sebzeler yetistirmeyi ve ilgili kurumlarla is birligi içinde agaçlandirma çalismalari ve doga etkinlikleri yapmayi hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: AA