Bilim Kurulu Toplantisi Sonrasi Bakan Koca'dan Önemli Açiklamalr

Bakan Koca: "Bugün itibariyle yaklasik 50 milyon doz asiya ulasmis bulunuyoruz. Ilk doz asisini olan vatandaslarimizla ikinci doz asi zamani gelen vatandaslarimizin takvimleri birlestiginde günde 1,5-2 milyon dolaylarinda asi yapiyor olacagiz."

Bilim Kurulu Toplantisi Sonrasi Bakan Koca'dan Önemli Açiklamalr


"50 yasindan büyük vatandaslarimizin ve saglik çalisanlarimizin hangi asi ile olursa olsun 3. Doz asi olmalarinin faydali olacagini kararlastirdik."

"2 doz asi olmus 50 yas ve üzeri vatandaslarimiz ile saglik çalisanlarimiz yarindan itibaren istedikleri asi ile 3. doz asilarini olmak üzere randevu alabileceklerdir. 3. doz asinin hangi asi türü ile oldugunun herhangi bir kisitlamasi ya da önceligi yoktur. "

"Bildiginiz gibi hastaligin üzerinden 6 ay geçtikten sonra asi hakki tanimlaniyordu. Bugünden itibaren bu süre 3 aya indirilmistir. Hastaligi geçirmis olan vatandaslarimiz hatirlatma dozu olarak asiyi hastaligin üzerinden 3 ay geçtikten sonra olabileceklerdir."

"Elde edilen yeni veriler isiginda Biontech asisinin ilk dozunu olan vatandaslarimizin ikinci dozlarini 4 hafta sonra olabilecek sekilde randevu almalari uygun bulunmustur."

Kaynak: İHA