Beyoglu'nda 'Miyawaki Mahalle Bahçesi' Açildi

Beyoglu’nda ‘Miyawaki Teknigi’ kullanilarak olusturulan “Beyoglu Miyawaki Mahalle Bahçesi” hizmete açildi. Toplamda tüm mahalle bahçelerine agaç, agaççik, çali ve muhtelif bitkilerden olusan bin 740 adet bitki dikildi.

Beyoglu'nda 'Miyawaki Mahalle Bahçesi' Açildi
Japon Botanikçi Akira Miyawaki’nin ‘Miyawaki Teknigi’ kullanilarak olusturulan “Beyoglu Miyawaki Mahalle Bahçesi” hizmete açildi. Mahalle bahçelerinin 19’uncusu olan ve çevreyle uyumlu, tasarim ilkelerine uygun yeni bir yasam alani tasarlandi. Miyawaki bitkilendirme alanina agaç, agaççik, çali ve muhtelif bitkilerden olusan toplamda bin 740 adet bitkinin dikildigi bahçede, yesil alan, çocuk oyun alani ve dinlenme mekanlari da bulunuyor.

“Bu mahallelerde dogan çocuklar adina birer zeytin agaçlari dikiyoruz”

Mahalle bahçesinin açilisinda konusan Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz, “Su ana kadar bu mahalle bahçelerinin 19’uncusu. Küçük büyük ortalama bu kadar olacak sekilde mahallelerimizde bu bahçeleri yapiyoruz. Bu mahallelerde dogan çocuklar adina da birer zeytin agaçlari dikiyoruz. O çocuklarimiz da Beyoglu’na bereket getiriyorlar. Zeytin agaçlari da bir taraftan yolumuzu yesillendirirken, insallah bereketine de vesile oluyorlar. Miyawaki japon kültüründeki agaç dikme modeli ve yetistirme modeli hem böylece Japonya ve Türkiye arasindaki iliskinin de saglam olmasina ve pekismesine vesile olsun” dedi.

Kaynak: İHA