Baskan Aktürk Açiklamasi 'Atatürk'ün Erzincan'a Ilk Tesriflerinin 102. Yil Dönümünü Kutluyoruz'

Erzincan Baro Baskani Adem Aktürk, “Bugün bizler de ayni cosku ve heyecanla Atatürk’ün Erzincan’a ilk tesriflerinin 102. yil dönümünü kutluyoruz.” dedi.

Baskan Aktürk Açiklamasi 'Atatürk'ün Erzincan'a Ilk Tesriflerinin 102. Yil Dönümünü Kutluyoruz'
Baskan Aktürk, Atatürk’ün Erzincan’a gelisinin 102. yil dönümü dolayisiyla yayimladigi mesajda su ifadelere yer verdi:

“Erzurum Kongresine katilmak üzere yaptigi yolculuk sirasinda 1 Temmuz 1919 tarihinde ilimize gelen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü agirlamanin sevincini yasayan hemserilerimiz, birlik ve beraberlik içerisinde onu bagrina basarak, coskuyla karsilamislar ve sehrimizi onurlandirmasinin mutlulugunu yasamislardir. Bugün bizler de ayni cosku ve heyecanla Büyük Önder’in Erzincan’a ilk tesriflerinin 102. yil dönümünü kutluyoruz. 1 Temmuz tarihi bagimsizlik güzergâhinin önemli duraklarindan biri olan Erzincan için, ayri bir öneme sahiptir.

Erzincan halki, o zor günlerde, isgal güçlerinin tüm baski ve zorlamalarina ragmen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarina, bagimsizlik yolunda, her türlü destegi tereddütsüz vermistir. Türk Milleti’nin yüksek vasiflarina güvenen, kazanilan her türlü zaferin milletin eseri oldugunu ifade eden Mustafa Kemal Atatürk önderliginde yürütülen Kurtulus Savasi, halkimizin vatan ve millet sevgisi, sabri, azmi ve imani ile kazandigi tarihi bir savastir. Essiz bir zaferle taçlandirilan milli mücadelede halkimiz tek yürek olmus, tüm yokluk ve sikintilara ragmen birlik ve beraberligin en güzel örnegini sergilemis ve zafere ulasmistir. Bugün bizler de, muasir medeniyetler seviyesinin üstüne ulasmak için çalisiyor, birlik ve beraberlik içerisinde cennet vatanimiza sahip çikmaya devam ediyoruz. Erzincan’a gelisinin 102. yil dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarini rahmet ve minnetle aniyoruz.”
Kaynak: İHA