Bakan Yardimcisi Çatakli Depremzedelerle Bir Araya Geldi

Içisleri Bakan Yardimcisi Ismail Çatakli, Van’in Baskale ilçesinde depremzede vatandaslarla bir araya gelerek, yapilacak kalici konutlar hakkindaki son durumu paylasti.

Bakan Yardimcisi Çatakli Depremzedelerle Bir Araya Geldi
Sabah saatlerinde Van’a gelen Bakan Yardimcisi Çatakli’yi Ferit Melen Havalimani’nda Vali Mehmet Emin Bilmez, Vali Yardimcisi Turgut Gülen, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Yüksel Yigit, Il Emniyet Müdürü Atanur Aydin, AFAD Il Müdürü Ali Ihsan Körpes, Çevre Sehircilik Il Müdür Vekili Fatih Yigit karsiladi. Bakan Yardimcisi Çatakli, Vali Bilmez ve beraberindeki heyetle buradan karayolu ile 23 Subat 2020’de meydana gelen 5.9 büyüklügündeki depremden etkilenen mahallelerden olan Özpinar’a geçti. Burada depremzede vatandaslarla bir araya gelen Bakan Çatakli, kalici konutlarin bir an önce bitirilmesi gerektigini ve yer konusunun en kisa sürede çözülmesinin önemine dikkat çekti. Vatandaslarin konut yapilmasini istedigi bölgenin fay hatti üzerinde oldugunu belirten Bakan Çatakli ve AFAD Iyilestirme Daire Baskani Mustafa Esin, risk haritasi üzerinden tehlikeyi mahalle sakinlerine anlatti.

Kis gelmeden vatandaslarin kalici konutlarina yerlestirilmesi için çok hizli davranmalari gerektigini vurgulayan Bakan Yardimcisi Çatakli, “Depremden hemen sonra bizi yoran yogunluk, hasar tespiti, enkazin kaldirilmasi, hak sahipligi, yer seçimi ve bunlara itirazlardi. Simdi artik konutlarin yapimina geldik. Bu da sorunun çözümüne gelindigini gösterir. Bölgedeki cografi kosullari biliyorsunuz. Sert bir kis mevsimi var. Sehir merkezine uzakta bir yerdeyiz. Insaat mevsimi çok kisa. O yüzden bu yaz mevsimini çok iyi degerlendirmemiz lazim. Zaman bizim için çok kiymetli. Özpinar özelinde yer konusunda tereddüt var. Sizin istediginiz yerler fay hatlari üzerinde. Dünyada hiçbir bilim insani buraya yapi yapilmasina izin vermez. Bilimsel raporlar var. Burada can kaybi olursa kimse hesabin veremez” dedi.

Vali Mehmet Emin Bilmez, mahalle halkinin talep ettigi alanin fay hatti ve dere yatagi oldugunu vurgulayarak, “Fay hatti ve dere yatagi var. Burada konut yapilamayacagi belirtildi. Siz talep edince ilgili kurumlar çalisma baslatti. Inceleme yapilacak uygun olan bölgeye konut yapilacak. Deprem sonrasi bakanlarimiz hep buradaydi. Bakanimiz ve bakan yardimcimiz burada yapilan is ve islemleri sürekli takip ediyor. Bundan dolayi Içisleri Bakanimiza ve bakan yardimcimiza ilimiz ve bölge halki adina sükranlarimi sunuyorum. Insallah buradaki çalismalarimiz hayirli sonuçlara vesile olur” seklinde konustu.

Bakan Yardimcisi Ismail Çatakli ve Vali Mehmet Emin Bilmez, mahallelilerin taleplerini dinleyip konut alaninda inceleme yaptiktan sonra mahalleden ayrildi.

(Harun Aksu/ IHA)
Kaynak: İHA