Aydemir Açiklamasi 'Gençleri Istismar Eden Siyasetçileri Kiniyoruz'

AK Parti Erzurum Milletvekili Ibrahim Aydemir, Katarli gençlerin sinavsiz tip okuyacagi iddiasina iliskin, "Bu haberi sütunlarina yansitan yayin organlarini kiniyoruz. Onlar pismanliklarini ifade ediyor, özür diliyor, ’Biz hata yapmisiz, böyle bir haber yoktur.’ diyor, buna ragmen israrli bir sekilde Kiliçdaroglu sosyal medyadaki paylasimina devam ediyor." dedi.

Aydemir Açiklamasi 'Gençleri Istismar Eden Siyasetçileri Kiniyoruz'
Aydemir TBMM’de Basin Toplantisi Düzenledi

AK Parti Milletvekili Aydemir, TBMM’de düzenledigi basin toplantisinda, hafta sonu gerçeklesen 2021 Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) öncesinde bazi haber sitelerinde "Katarli gençlerin sinavsiz tip okuyacagi" iddiasinin yer aldigini animsatti.

‘Iftirayla çocuklarin zihinlerini allak bullak etti’

Söz konusu iddia üzerinden CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun tweet attigini dile getiren Milletvekili Aydemir, "Gençleri istismar eden, girdikleri sinav öncesinde huzursuz kilan siyasetçileri kiniyor, lanetliyoruz. Ana muhalefet partisinin genel baskani, yasina basina bakmadan, siyasi tecrübesine aldirmadan, çok sevimsiz, siyaseti asagilara alan bir iftirayla çocuklarin zihinlerini allak bullak etti." diye konustu.

Sinav zamani kapagi açilmamis yalanlarin orta yere konuldugunu dile getiren Milletvekili Aydemir, bu iddiadan dolayi birçok gencin, sinavda çok rahat cevap verebilecekleri sorulara dahi cevap veremediklerini söyledigini aktardi.

‘Gençlerin zihnini igfal ediyorlar’

Haberi okuyan gençlerin, "Ben bu kadar gayret sarf ederken niye bir baskasi gelip de bu fakültelere sinavsiz girsin." diye düsünecegini söyleyen Milletvekili Aydemir, "Kiliçdaroglu onu bildigi için bunu yapiyor. Gençlerin zihnini igfal ediyor, o gençleri aslinda sokaga yönlendiriyor. O gençlerin kafasina böyle bir yaklasim koyuyor ki devlete karsi itaat eden degil isyan eden olun demek istiyor. Böyle sey olur mu? Bu haberi sütunlarina yansitan yayin organlarini da kiniyoruz. Onlar pismanliklarini ifade ediyor, özür diliyor, ’Biz hata yapmisiz, böyle bir haber yoktur.’ diyor, buna ragmen israrli bir sekilde Kiliçdaroglu sosyal medyadaki paylasimina devam ediyor." seklinde konustu.

‘Tam bir rezalet’

Her siyasetçinin konustuguna, attigi tweete, attigi adima dikkat etmesi gerektigini söyleyen Milletvekili Aydemir, "Sirf iktidari ele geçirebilmek için siyasi zeminde, sözüm ona anlik bir basari elde edebilmek için, bu neviden gelecegimize dönük suikast niteligi tasiyacak ifadeleri neden kullanirsiniz? Bu nasil bir genel baskanliktir, bu nasil bir ana muhalefet partisinin genel baskanligidir. Tam bir rezil haldir." dedi.

Kaynak: İHA