Ustalik Belgesi Alan Ögrenciler Meslek Lisesi Diplomasiyla Mezun Oldu

Manisa Yunusemre Mesleki Egitim Merkezi’nden mezun olmaya hak kazanan ögrenciler, "ustalik belgesi" yaninda "meslek lisesi diplomasi da alarak mezun oldular.

Ustalik Belgesi Alan Ögrenciler Meslek Lisesi Diplomasiyla Mezun Oldu
Yunusemre Mesleki Egitim Merkezinden ustalik belgesi alan ve meslek lisesi diplomasi almaya hak kazanan 14 ögrenci için tören düzenlendi.

Abdullah Nuri Ünver Konferans salonunda düzenlenen törende konusan Manisa Il Milli Egitim Müdürü Mustafa Dikici, ögrencilere basarilar dileyerek “Devlet - özel isbirligi ile fabrikalarda olusturulan siniflarda egitim görüp meslek ögrenen ögrencilerimize Meslek Lisesi diplomalari hayirli olsun” dedi.

Yunusemre Mesleki Egitim Merkezi’nin 1989 yilindan bu yana faaliyetini sürdürdügünü belirten okul müdürü Metin Ulus, özel bir firmada egitim gören ögrencilerin 5 dönemdir kalfalik belgelerini aldiklarini söyledi.

Ulus, “Bu yil ilk kez ustalik belgesi yaninda mezun olan ögrencilerimiz meslek lisesi diplomasi da alacaklar. Okulumuzda toplam bin 132 ögrencimiz var, bunlarin 253’ü Manisa’da faaliyet gösteren 5 fabrikada egitim görmektedir" diye konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan ögrencilere diplomalari Il Milli Egitim Müdürü Dikici ve Yunusemre Kaymakami Kantay tarafindan verildi.

Törene, Il Milli Egitim Müdürü Mustafa Dikici, Yunusemre Kaymakami Atilla Kantay, Iskur Il Müdürü Esref Aslan, Yunusemre Mesleki Egitim Merkezi Müdürü Metin Ulus ile özel firma temsilcileri katildi.

Kaynak: İHA