TUSAS, Agir Sinif Taarruz Helikopteri'nin Motoru Için Ukrayna'yi Seçti

Türk Havacilik ve Uzay Sanayii (TUSAS) ve Ukraynali “Motor Sich” firmasi Agir Sinif Tarruz Helikopter motoru için sözlesme imzaladi. Ukraynali “Motor Sich” firmasi ile yapilan anlasma kapsaminda 14 adet motor tedarik edilecek ve Agir Sinif Taarruz Helikopteri’nin uçusu 2023 yilinda gerçeklestirilecek.

TUSAS, Agir Sinif Taarruz Helikopteri'nin Motoru Için Ukrayna'yi Seçti
Savunma Sanayii Baskanligi (SSB) ile Türk Havacilik ve Uzay Sanayii (TUSAS) arasinda imzalanan Agir Sinif Taarruz Helikopteri Projesi Sözlesmesi ile gelistirilecek helikopter için çalismalar devam ediyor. Mevcut ATAK helikopterinin yaklasik iki kati kalkis agirligina sahip olacak Agir Sinif Taarruz Helikopteri için önemli bir esik daha tamamlandi.

2023 yilinda uçusu gerçeklestirilecek Agir Sinif Taarruz Helikopteri için TUSAS ve Motor Sich firmasi arasinda yapilan anlasmada 14 adet motor tedarik edilecek. 2025’e kadar toplam 14 adet motor teslimatinin yapilmasi planlanirken, Agir Sinif Taarruz Helikopteri’ne ait olacak motorlarin ilk teslimatinin 2 adet olacak sekilde Eylül 2022’de yapilmasi planlaniyor.

Konuya iliskin açiklamalarda bulunan TUSAS Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil sunlari kaydetti:

“Söz verdigimiz gibi 2023 yilinda uçusunu gerçeklestirecek Agir Sinif Taarruz helikopterimiz için önemli ve kritik bir asamayi daha tamamladik. 2019 yilinda Savunma Sanayii Baskanimiz öncülügünde imzaladigimiz projeyi aradan 2 yil sonra yeni bir sözlesme ile harekete geçirdik. Insallah, Cumhuriyetimizin 100’ncü yilinda 2023’e TUSAS olarak iddiali bir giris yapacagiz. Neredeyse tüm projelerimizin uçus yapacagi bir yil olacak.”
Kaynak: İHA