Türkiye Denizcilik Zirvesi 1-3 Temmuz'da Istanbul'da Yapilacak

Ulastirma ve Altyapi Bakanligi öncülügünde düzenlenecek Türkiye Denizcilik Zirvesi, 1-3 Temmuz'da hibrit etkinlik olarak Tersane Istanbul'da gerçeklestirilecek.

Bakanliktan yapilan açiklamaya göre, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in da katilimiyla bu yil ilk kez düzenlenecek Türkiye Denizcilik Zirvesi, kamu, sivil toplum, akademi ve is dünyasi basta olmak üzere denizcilik sektörünün tüm paydaslarini bir araya getirecek.

Zirve, yerli ve yabanci binlerce katilimciyi, çok sayida oturum, yuvarlak masa toplantisi, atölyeler, amatör denizci teorik ve yelkenli teknede uygulama egitimleri, ideathonlar ve deneyimsel uygulamalarda bulusturacak.

Denizcilik ve Kabotaj Bayrami kutlamalariyla baslayacak zirvenin ana temasi, Mavi Vatan'in mevcut gücü ve potansiyeli göz önüne alinarak, denizcilik ve lojistikteki gelecege dönük yüksek büyüme potansiyeli vadeden alanlar ve sektörün bu büyümeden elde edecegi avantajlar olacak.

Zirvede, katilimcilar dünya denizcilik vizyonunu sektörün öncülerinden dinleyecek. Gençlerin ilgisini ideathon ile çekerek fikirlerinin gelistirilmesini hedefleyen Türkiye Denizcilik Zirvesi'nde, atölyelerle çocuklarin denizcilik farkindaliginin da artirilmasi planlaniyor.

Deniz ve denizcilik kültürünü gelistirmek amaciyla Amatör Denizci Belgesi egitimlerinin yani sira yelkenli teknelerde uygulamali egitimler düzenlenecek.

Zirvenin baslayacagi 1 Temmuz'da Denizcilik ve Kabotaj Bayrami aksam düzenlenecek fener alayi ve isik gösterileriyle kutlanacak.

Zirveye iliskin detayli program ve kayit bilgilerine "https://www.turkiyedenizcilikzirvesi.com/" adresinden ulasilabiliyor.

Kaynak: AA