Suudi Arabistan Ve ABD Disisleri Bakanlari 'Iran'in Bölgedeki Müdahalelerine Karsi Is Birligini' Görüstü

Suudi Arabistan Disisleri Bakani Faysal bin Ferhan, Italya'da ABD'li mevkidasi Antony Blinken ile "Iran'in bölgedeki müdahaleleri karsisinda iki ülke arasindaki koordinasyonun güçlendirilmesini" degerlendirdi.



Suudi Arabistan resmi ajansi SPA'da yer alan habere göre, Bin Ferhan ve Blinken Italya'nin tarihi Matera kentinde düzenlenen G20 Disisleri Bakanlari Toplantisi sirasinda bir araya geldi.

Bin Ferhan-Blinken görüsmesinde, "Iran'in bölgedeki yikici müdahalesini durdurmak için iki ülke arasindaki koordinasyonun güçlendirilmesi" konusu ele alindi.

Iki bakan ayrica, Iran'in Yemen'de uluslararasi baris ve güvenligi tehdit eden Husilere sagladigi finansal destek ile uluslararasi ve bölgesel gelismeleri görüstü.

Yemen'de Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin denetimini elinde bulunduran Iran destekli Husiler, sik sik Suudi Arabistan'in güney bölgelerini balistik füze ve IHA'larla hedef aliyor.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, 8 Mart'ta yaptigi açiklamada, Husilerin Suudi Arabistan'a yönelik artan saldirilari nedeniyle tedirgin olduklarini belirtmisti. Psaki, Suudi Arabistan ile yakin iliskilerinin sürdügünün altini çizerek, "Suudi Arabistan, bu tarz saldirilarla sürekli karsilasiyor. Yemen'den ve bölgedeki diger ülkelerden gelen gerçek tehditlerle karsi karsiya olduklarinin farkindayiz." ifadelerini kullanmisti.

Kaynak: AA