Motokros Sampiyonasi'nin Tanitim Toplantisi Yapildi

Motokros Sampiyonasi’nin (MXGP) tanitim toplantisinda konusan Vali Gökmen Çiçek, Motokros Sampiyonasi’nin Afyonkarahisar’a çok yakistigini ifade ederek, "Afyonkarahisar ismi bu saatten sonra sadece Türkiye’de degil Avrupa’da, dünyada çok duyulacak. Önceki dönemki Belediye Baskanimiz Burhanettin Çoban’a tesekkür ediyorum” dedi.

Motokros Sampiyonasi'nin Tanitim Toplantisi Yapildi
Afyonkarahisar’da Eylül ayinda gerçeklestirilecek Motokros Sampiyonasi’nin (MXGP) tanitim toplantisi gerçeklestirildi.

184 ülkede canli olarak yayinlanmasi beklenen sampiyonayi takip etmek için Afyonkarahisar’a da 100 binin üzerinde misafir gelmesi bekleniyor. Bir termal otelde gerçeklestirilen toplantida konusan Vali Gökmen Çiçek, Afyonkarahisar’in iddiali bir sehir oldugunu söyledi.

Vali Çiçek, “Afyonkarahisar her seyden önemlisi iddiali bir sehirdir, iddiasi olan bir sehirdir. Bunu Afyonkarahisar’in sokaklarinda gezdiginizde hissedersiniz. Afyonkarahisar’da bugün disari çikip kiminle konusursaniz konusun o iddiayi, o özgüveni hissedersiniz. Iste bu özgüven Afyonkarahisar’i dünyaca ünlü tüm dünyanin izledigi 184 ülkede yayin yapan ve dünyanin en iyi pistini yapabilen bir irade. Motokros gerçekten Afyonkarahisar’a çok yakisti” diye konustu.



“Burhanettin Çoban’a tesekkür ediyorum”

Afyonkarahisar’in motokrosla özdeslestigini dile getiren Vali Çiçek açiklamalarini söyle sürdürdü:

“Ben buna cesaret eden, bunun Afyonkarahisar’da olmasi için hayal eden, baslatan önceki dönem Belediye Baskanimiz Burhanettin Çoban’a tesekkür ediyorum. Motokros bizim için artik bir seref meselemiz, tacimizdir. Göreceksiniz bunu hep söylüyorum. Biz daha çok uluslararasi organizasyonlara ev sahipligi yapacagiz. Afyonkarahisar ismi bu saatten sonra sadece Türkiye’de degil Avrupa’da, dünyada çok duyulacak. Afyonkarahisar sporun baskenti olacak.”

Öte yandan bir hafta sürecek olan Motokros Sampiyonasi’nda 1 Eylül’de Mustafa Ceceli, 2 Eylül Cem Adrian, 3 Eylül’de Haluk Levent, 4 Eylül’de Merve Özbey ve Kiraç, 5 Eylül’de Irem Derici ve Cenk Eren’in sahne alacagi açiklandi.
Kaynak: İHA