Misirli Isadami Hasan Ratib, Ülkesinde Yürütülen 'Tarihi Eser' Sorusturmasi Kapsaminda Gözaltina Alindi

Misir'da yürütülen tarihi eser sorusturmasi kapsaminda isadami Hasan Ratib'in gözaltina alindigi bildirildi.

Devlete ait "Ahbar el-Yavm" gazetesinin Disisleri Bakanligina bagli güvenlik kaynaklarina dayandirdigi haberine göre, isadami Ratip hakkinda, eski milletvekili Ala Hasaneyn'e arkeolojik kazilar için mali kaynak sagladigi iddiasiyla gözalti karari alindi.

Güvenlik kaynagi, gözaltina alinan Ratib'in savciligin sorusturmalarina göre yaklasik 50 milyon cüneyh (yaklasik 3,2 milyon dolar) mali destek sagladigini belirtti.

- Ratib suçlamalari reddetti

Öte yandan özel "Sada el-Beled" sitesindeki habere göre ise Ratib, sorusturmanin basinda savciligin kendisiyle yüzlestirdigi diger saniklari tanidigi iddiasini reddetti.

Bu operasyonlar hakkinda hiçbir bilgisinin olmadigini ve kimseye para vermedigini savunan Ratib, eski milletvekili Hasaneyn ile Peygamber sevgisinin de dile getirildigi zikir meclisinde tanistigini ifade etti.

Misir'da adini eski Cumhurbaskani Hüsnü Mübarek döneminde duyuran isadami Ratib'in ülkede Sina Çimento Fabrikasi, Sina Üniversitesi, gayrimenkul gelistirme sirketleri gibi büyük yatirimlari oldugu biliniyor.

Misir Bassavciligi eski milletvekili Hasaneyn ile 16 kisiye "tarihi eser kaçakçiligi için çete olusturma ve çok sayida tarihi eser ile heykel bulundurma" suçlamasi yöneltmisti.

Savcilik, emniyet güçlerince ele geçirilen farkli dönemlere ait ahsap ve mermer heykeller ile bronz ve bakir sikkelerin aralarinda bulundugu çok sayida tarihi eserin incelenmesi için uzmanlardan olusan bir komisyon olusturmustu.

Kaynak: AA