Kamu Araçlarinin Bakim Ve Onarimlari Meslek Lisesinde Yapiliyor

Sivas Millî Egitim Müdürlügü ile Sivas Il Özel Idaresi genel sekreterligi arasinda imzalanan protokol ile özel idaresi araçlarinin bakim ve onarimlari Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapiliyor.

Kamu Araçlarinin Bakim Ve Onarimlari Meslek Lisesinde Yapiliyor
Sivas Millî Egitim Müdürlügü ile Sivas Il Özel Idaresi genel sekreterligi arasinda imzalanan protokol kapsaminda Özel Idareye ait otomobil ve hafif ticari araçlarin periyodik bakim ve onarimlari Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Motorlu Araçlar Teknolojisi Alani ögretmen ve ögrenciler tarafindan yapiliyor. Gelistirilen proje kapsaminda ögrencilerin is hayatina hazirlanmasi, bilgi ve beceresinin gelistirilmesi hedefleniyor.

“Örnek bir egitim modeli olusturmak’’

Proje ile ilgili açiklama yapan Okul Müdürü Recep Basmaci, “Döner Sermaye Isletmesi kapsaminda yürütülecek olan bu çalismalarla; okulumuzun uygulama alanlarini, gerçek is ortamina dönüsümünü saglamak, ögrencilerimizin egitim sürecinde alanlari ile ilgi edindikleri bilgi ve becerilerine gerçek uygulama firsatlari sunarak egitim-istihdam-üretim baglaminda örnek bir egitim modeli olusturmaktir. Bu protokol ile ögrenciler gerçek is ortaminda egitim alarak bilgi ve becerilerini gelistirirken, is tecrübesi kazanmis olmalari, kendi is yerlerini kurabilme öz güvenine sahip, sektörün ihtiyaç duydugu yeterlilikte, nitelikte, aranan ve tercih edilen elaman olmalari amaçlanmaktadir. Yüksekögretime devam etmeleri halinde de almis olduklari bu egitimlerle donanimli, arastiran ve gelistiren yaklasimlariyla farklarini da ortaya koyacaklardir. Yapilan protokolü çok önemsiyoruz ve ögrencilerimizin egitimlerine çok büyük katki saglayacagina da inaniyoruz" dedi.



“Aranan elamani piyasaya sunacagiz’’

Motorlu Araçlar Teknolojisi Alan Sefi ve Ögretmeni Cevdet Çiftçi, ara eleman degil aranan elamani yetistirdiklerini söyleyerek, “Dal olarak otomotiv elektromekanik dalinda egitim yapmaktayiz. Bu dalda yetisen ögrencilerimiz motorlu kara tasitlarinin ve otomotiv satis sonrasi hizmetlerinde çalisacak nitelikli kalifiye elemanlarin yetistirtilmesi için egitim ve ögretimini yapiyoruz. Alanimizda birçok Avrupa Birligi projesi Kalkinma Ajanslarindan destek alarak projeler yürütmekteyiz. En sonunda Il Özel Idaresi ve Milli Egitim Müdürümüz arasinda imzalanan protokol ile burada Il Özel Idaresine ait hafif ticari araçlarin ve otomotivlerin periyodik bakimlarinin yapilmasi kararlastirildi. Bu protokol ile ögrencilerimiz aldiklari teorik egitimleri uygulama firsati bulacaktir. Böylelikle piyasanin ihtiyaci olan kalifiye, nitelikli ve son günlerin moda tabiri ile ara elaman degil aranan elemani biz piyasanin hizmetine sunmus olacagiz’’ dedi.

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Motorlu Araçlar Teknolojisi Alani ögrencisi Ihsan Bakirel ise “ Bu projenin bize yönelik olmasi çok güzel bir sey. Biz burada teorik olarak ögreniyoruz ama bizim pratikte eksiklerimiz oluyordu. Ama bu proje ile hem teorik olarak hem de pratik olarak araçlar üzerinde egitimlerimizi tamamliyoruz’’ seklinde konustu.

Kaynak: İHA