Izmir'de Belgesel Film Atölyesinde Hazirlanacak 5 Film Uluslar Arasi Festivallerde Yarisacak

Izmir'de 4. Foça Uluslararasi Arkeoloji ve Kültürel Miras Belgesel Film Festivali kapsamindaki belgesel film atölyesinde hazirlanacak 5 filmin uluslar arasi festivallerde boy gösterecegi belirtildi.

Izmir Film Televizyon Yapimcilari Dernegi (IFTYD) isbirligiyle düzenlenen ve direktörlügünü Deborah Semel Demirtas'in, kamera egitmenligini de yönetmen Hande Zerkin'in yaptigi festivalle kültürel varliklarin korunmasi için farkindaligin artirilmasi hedefleniyor.

Kültürler arasi etkilesimi saglamak ve sürdürülebilir turizme katkida sunmayi da hedefleyen festivalde açilan atölyeye katilan gruplarin hazirladigi 5 filmin çekim ve kurgusuna baslandigi, Güney Kibris ve Yunanistan'daki festivallerde de gösterime sunularak yarisacagi kaydedildi.

Atölyenin egitmenlerinden Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarim Bölümü ögretim üyesi ve IFTYD Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Zühal Çetin Özkan, 5 grupla belgesel sinema senaryo yazimi konularinda 3 oturumluk atölye yaptiklarini, atölye sonunda ortaya çikan senaryolarin oldukça iyi oldugunu söyledi.

IFTYD Yönetim Kurulu Üyesi, yönetmen Tahsin Isbilen ise katilimcilarinin yasadiklari çevreyi iyi gözlediklerini, iyi fikirler bulduklarini ve bu fikirleri yaratici biçimde senaryolastirdiklarini anlatti.

Sektör profesyonellerinin destegiyle çekim ve kurgusuna baslanan filmlerin

Kaynak: AA