GASIMEP Ilk Mezunlarini Verdi

Gaziantep Il Milli Egitim Müdürlügü ile Gaziantep Sanayi Odasi (GSO) is birliginde yürütülen Gaziantep Sanayici Isbirliginde Mesleki Egitim Projesi (GASIMEP) mezuniyet töreni ile Almanya’daki Mesleki Egitim ve Ikili Egitim Sistemi Bilgilendirme Toplantisi gerçeklestirildi.

GASIMEP Ilk Mezunlarini Verdi
Ülke sanayimizin beklentilerine uygun nitelikte bireylerin sosyal yönden de gelistirilerek yetistirilmelerini saglamak ve mesleki yeterliliklerini en iyi gösterebilecekleri alanlarda egitim imkanlari sunmak hedefiyle hayata geçirilen GASIMEP Projesi’nde, Diploma ve Ustalik/Kalfalik Sertifika Töreni Gaziantep Sanayi Odasi Mesleki Egitim Merkezi’nde (GSO-MEM) düzenlendi.

Törene Gaziantep Sanayi Odasi (GSO) Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi, Yönetim Kurulu Üyeleri, Gaziantep Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Ibrahim Necip Kafadar, Istanbul-Gaziantepliler Dernegi Baskani Oya Öztan Peker, Almanya-Bavyera Radolfzell Meslek Lisesi Bölüm Baskani Kristof Günther, okul müdürleri, egitimciler, ögrenci ve aileleri katildi.

“Üçüncü yilini tamamlayan GASIMEP projemizde, ilk mezunlarimizi vermenin gururunu yasiyoruz” diyen GSO Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi, mezun olan ögrencilerin eslestirildikleri firmalarda istihdam edilerek, is hayatina dogrudan katilim saglayacaklarini ifade etti.

GSO-MEM ve GASIMEP projeleri ile devlet denetimi altinda fakat özel sektörün ihtiyacina göre gençlerin is becerisini ve mesleki egitimini gelistirdiklerini vurgulayan Ünverdi, “9. sinifi tamamlamis ögrenciler arasindan yüksek basari oranina sahip Mesleki Beceri Testi (MEBET) ile seçilen ögrencilerin isletmelerle eslestirilmesi yöntemi ile ikili mesleki egitim sistemi sayesinde ögrenciler hem isletmede meslek ögreniyor hem de lise egitimlerini tamamlayarak buradan diploma aliyor. Isletmelerle eslestirilen ve 3 yil boyunca, 12 ay üzerinden verilen egitim ile isletmenin personel ögrencisi olarak meslegi ögrenen gençlerin maaslari, is kazasi ve saglik sigortasi giderleri devlet destegi kapsaminda karsilaniyor” dedi.

GASIMEP Projesi kapsaminda 12. sinifi tamamlayan 9 ögrencinin hem ustalik belgesi hem de meslek lisesi diplomasi alarak mezun oldugunu, 11. sinifta okuyan 33 ögrencinin de kalfalik belgesi almaya hak kazandigini ifade eden Ünverdi, sözlerini söyle tamamladi:

“Ben gençlerimizle gurur duyuyorum. Genç yasta hayata atiliyor, is ögreniyor, mücadele ediyor ve kazandiklari mesleklerle ‘altin bilezik’ takip mezun oluyorlar. Hepsinin alnindan öpüyor, bundan sonraki yasamlarinda ayni azim ve kararlilikla ömür boyu basarilar diliyorum. Degerli velilerimize binbir emekle gelecegimizin teminati gençlerimizi yetistirdikleri için tesekkür ediyorum.”

Tören kapsaminda gerçeklestirilen Almanya’daki Mesleki Egitim ve Ikili Egitim Sistemi Bilgilendirme Toplantisi’nda Almanya-Bavyera Radolfzell Meslek Lisesi Bölüm Baskani Kristof Günther, mesleki egitim ve ikili egitim sistemi hakkinda bir sunum yaparak sistemin ögrenciler ve isletmeler üzerinde sagladigi faydalari anlatti. Günther ayrica Almanya’da mesleki egitim alaninda yürütülen The Dual VET sistemi hakkinda da bilgiler verdi.

GASIMEP Projesi Diploma ve Ustalik/Kalfalik sertifika töreni, ögrencilere diploma ve ustalik/kalfalik sertifikalarinin verilmesinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA