Fransa'dan Suriye'ye 539 Iyilik Konutu Bagisi

Fransa Strazburg Diyanet Isleri Türk Islam Birligi (DITIB), Strazburg Din Hizmetleri Ataseligi ve bagli dernekler tarafindan toplanan bagislarla Suriyeli savas magduru ailelere 539 iyilik konutu yaptirilacak.

Fransa'dan Suriye'ye 539 Iyilik Konutu Bagisi
Strazburg Din Hizmetleri Atasesi Ramazan Dolu konuya iliskin açiklamasinda, Strazburg’da yasayan hayirseverlerin Suriye’de yasanan iç savas sonrasi magdur olan ailelerin yasadiklari sikintilara duyarsiz kalmadigini belirterek, baslattiklari yardim kampanyasinin çok büyük ilgi gördügünü ve 539 iyilik konutu yaptirabilecek bagis topladiklarini ifade etti.

Dolu, toplanan yardimlari Türkiye Diyanet Vakfi tarafindan Bir Iyilik Sicak Bir Yuva temasiyla yürütülen Iyilik Konutlari Projesine bagisladiklarini vurgulayarak, “Insallah buradaki hayirseverlerimiz adina Suriye’de 539 iyilik konutu yaptiracagiz. Savasin en aci yüzünü hisseden ve baslarini sokacak bir evleri dahi olmayan, çadir kentlerde yasam mücadelesi veren kardeslerimize bir nebze olsun yardimimiz dokunmasini istedik. Yapilan konutlarla savas magduru aileler sicak bir yuvaya kavusmus olacak. Onlarin mutlulugu bizimde mutlulugumuz oluyor. Bizde DITIB ve Din Hizmetleri Ataseligi olarak hem bize bagli derneklerin hem de hayirseverlerin güvenine layik olmaya çalisiyoruz. Bizlere emanet ettikleri yardimlari en hizli ve dogru bir sekilde Vakfimiz araciligiyla yerine ulastirmis oluyoruz” degerlendirmesini yapti.

Türkiye Diyanet Vakfi Mütevelli Heyeti 2. Baskani Ihsan Açik da, savasin basladigi ilk günden itibaren savas magduru ailelere Türk Milletinin yardim elini uzatmaya gayret ettiklerini aktararak, Gidadan giyime, yakacaktan hijyen paketine, egitimden barinmaya kadar hayata dokunan her alanda bölgeye yardim götürdüklerine dikkati çekti.

Açik, çalismalari arasinda en çok önemsedikleri konulardan birisinin de Iyilik Konutlari Projesi oldugunun altini çizerek su ifadelere yer verdi:

“Tüm yasanmisliklari geride birakmak zorunda kalan aileler, yanlarina alabildikleri birkaç parça esya ile göç etmek zorunda kaldilar. Birçok aile çadirlarda çok zor sartlarda hayata tutunmaya çalisiyor. Bombalardan kaçan ailelerin yokluk ve sefaletin pençesine düsmemesi için gayret ediyoruz. Bu kapsamda baslarini sokacak sicak bir yuvalari olsun diye tüm imkanlarimizla gayret ediyoruz. Çok sükür kampanyamiz yurt içi ve yurt disindan çok büyük ilgi görüyor. Strazburg DITIB ve Din Hizmetleri Ataseligimizin bagisi da bunun göstergesi. Su ana kadar toplamda 3804 iyilik konutunu tamamlayarak ailelerimize teslim ettik. 3550 konutun daha yapim çalismalari devam ediyor. Insallah bunlari da hizli bir sekilde tamamlayarak çadirlarda hayata tutunmaya çalisan ailelerimizi sicak bir yuvaya kavusturmus olacagiz.”
Kaynak: İHA